Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MySQL: odabriranje točnog reda

[es] :: PHP :: MySQL: odabriranje točnog reda

[ Pregleda: 2707 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jsokcevi
Josip Šokčević
Vinkovci

Član broj: 46320
Poruke: 39
*.adsl.net.t-com.hr.

ICQ: 292996287
Sajt: sokac.t-com.hr


Profil

icon MySQL: odabriranje točnog reda03.04.2005. u 12:01 - pre 204 meseci
Pravim kviz i imam jedan problemčić. Za odabir pitanja koristim rand(1, [broj redova]). Problem nastupa kada odabiram pitanje:
Code:
$sql =("SELECT * FROM kviz WHERE ID = '". [broj redova] ."' ");

ID-ovi mi moraju biti poredani od 1 do [broj redova] i moraju biti uzastopni.
Jeli moguće da mi ID-ovi ne moraju biti uzastopni tako da koristim da mi se prikaže X red u bazi ili nešto drugo?
Split it!
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu.

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: MySQL: odabriranje točnog reda03.04.2005. u 14:11 - pre 204 meseci
Dva načina: ili da izvučeš sve pa da preindeksiraš ili da proveravaš da li ID postoji. Moj predlog je ovo drugo rešenje.

Imaš recimo nešto ovako:

Code:
function row_exists($id) {
  $sql = "SELECT count(*) AS `row_count` FROM `table` WHERE `id` = '$id'";
  if($result = mysql_query($sql, $link)) {
    $row = mysql_fetch_assoc($result);
    return (boolean) $row['row_count'];
  }
  return false;
}

...........

while(!row_exists( $id = rand(0, 400) )) {
  // Do nothing...
}

// I onda ide tvoj kod... Koristis $id promenljivu


Probaj, kucano je iz glave i sve izmene bi trebalo da budu varijacija na temu. Poz

PS: Nije baš najelegantije rešenje, ali malo ga prilagodi da bude lepo. Ovo je sve na brzinu pošto žurim ;)
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+11 Profil

icon Re: MySQL: odabriranje točnog reda04.04.2005. u 00:20 - pre 204 meseci
Probaj

SELECT * FROM table LIMIT RAND(n), 1

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: MySQL: odabriranje točnog reda

[ Pregleda: 2707 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.