Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

fajl upload sa variable umjesto stalne putanje

[es] :: PHP :: fajl upload sa variable umjesto stalne putanje

[ Pregleda: 3077 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon fajl upload sa variable umjesto stalne putanje31.03.2005. u 15:43 - pre 197 meseci
znam kako radi fajl upload, ali me zeza sledece

hocu da uploadujem u vise foldera (ne u isto vrijeme) koristeci istu stranicu

-u linkovima koji me vode na taj uploader.php definisem promjenjive
npr
print '<A HREF="uploader.php?folder=info1">Upload u folder1</a>';

-zatim na uploader.php uradim sledece

$folder = $_GET['folder'];

-sledeci korak je da definisem $dir gdje ce fajl biti smjesten i tu nastaje greska

$dir = "$folder/";

probao sam $dir = "/$folder/";
$dir = "..//$folder/";


stavlja mi fajl na sva moguca mjesta (npr root C:\, ili root od sajta) ali nikako u taj folder1.

vrtim se u krug, pomoc!
 
Odgovor na temu

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.metrohive.net.

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Re: fajl upload sa variable umjesto stalne putanje31.03.2005. u 23:30 - pre 197 meseci
tesko je protumaciti bez pravih informacija
mozda...
Code:
$dir = "./$folder/";
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: fajl upload sa variable umjesto stalne putanje31.03.2005. u 23:39 - pre 197 meseci
Beep, Beep, Beep

Obavezno iskoristi...
Code:

if(isset($_GET['folder']) && is_dir($dir=basename($_GET['folder']))) $dir .= '/'
else $dir = 'folder1/';

... ako hoces mirno da spavas.

Sada u promenljiivoj $dir imas ili folder iz GET-a sa dodatom kosom crtom, ili folder1/ ukoliko preneti parametar nije validan. Eventualno moze da se doda i is_writable kontrola ali nije toliko neophodno jer inace nece proci upis pa ces to detektovati kao gresku kasnije u kodu.

Ako imas jos neke direktorijume u istom direktorijumu gde je i skripta, a ne zelis u njih da radis upis onda je bolje da prefiksujes sve direktorijume u koje ces raditi upis - recimo folder_dir1, folder_dir2,... i da onda dodas to u kontrolu, poput:

Code:

... is_dir($dir=basename('folder_'.$_GET['folder'])) ...


Sada u direktorijumu gde ti je skripta napravi te direktorijume, folder_dir1, folder_dir2,... ili kako vec hoces da ti se zovu i to je to. Radni direktorijum skripte je direktorijum gde se ona nalazi, tako da ce "folder1/" biti direktorijum folder1 u direktorijumu gde se nalazi skripta.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon Re: fajl upload sa variable umjesto stalne putanje01.04.2005. u 09:04 - pre 197 meseci
ovo mi i dalje stavlja fajl u isti folder u kojem je i uploader.php a ne u onaj koji je odredjen u promjenjivoj

npr u tom istom direktorijumu imam folder info1 i uploader.php i fajl treba da ide u info1

evo kompletnog koda
Code:


<?php


  if(isset($_GET['folder']) && is_dir($dir=basename($_GET['folder']))) $dir .= '/';
else $dir = 'folder1/';

  
      $dir = "$folder"; 
      print $dir;
  
      $types = array("application/pdf","application/msword","application/txt"); 
      
      if(isset($_POST['submit'])){ 

     $tmp_name = $_FILES['upload']['tmp_name']; 
     $new_name = $_FILES['upload']['name']; 


    if (in_array($_FILES['upload']['type'], $types)){ 

        move_uploaded_file($tmp_name,$dir . $new_name); 
          
        echo "<br><div align=center> Uspjesno prebačeno na server!</div>";                  
              
                
    }else{ 
          
    echo "File <strong><em></em></strong> nije prebačen na server!<br />"; 
     

   $name =  $_FILES['upload']['name']; 
   $type =    $_FILES['upload']['type']; 
   $size =    $_FILES['upload']['size']; 
   $tmp =     $_FILES['upload']['name']; 
    
   echo "Naziv: $name<br/ >Tip: $type<br />Veličina: $size<br />Tmp: $tmp"; 
             
    } 
      
    } 
      ?> 
          
    <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data"> 
     <br> 
      <fieldset> 
              <legend>Dodaj na server</legend> 
         
          <input type="file" name="upload" /> 
</fieldset> 
<input type="submit" name="submit" value="Dodaj" /> 
</form> 
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: fajl upload sa variable umjesto stalne putanje01.04.2005. u 17:43 - pre 197 meseci
Fali ti DIR separator.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon Re: fajl upload sa variable umjesto stalne putanje03.04.2005. u 14:33 - pre 197 meseci
ok pronasao sam problem ali ne znam kako da ga rijesim.

evo gdje cuci problem :
Code:
  <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data"> 
     <br> 
      <fieldset> 
              <legend>Dodaj na server</legend> 
         
          <input type="file" name="upload" /> 
</fieldset> 
<input type="submit" name="submit" value="Dodaj" /> 
</form> 


on prije ovog koraka dobro ucita putanju i $folder ali kada kliknem na DODAJ gubi se vrijednost iz $folder i onda putanja ostaje prazna... ovaj dio prije toga radi korektno i ubacuje fajl na pravo mjesto. potrosio sam sve ideje vjerujte

ovo sam zamislio... prvi korak da korisnik izabere u koji folder ce staviti fajl i to je ta promjenjiva $folder, a drugi da ide na Browse i ubaci fajl a php skripta ga odradi.

e da i da samo napomenem da je ovaj dio koda $dir = '$folder'; izbacen, lose sam kopirao
 
Odgovor na temu

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon Re: fajl upload sa variable umjesto stalne putanje06.04.2005. u 12:21 - pre 197 meseci
rijesio sam problem tako sto sam od jedne stranice napravio dvije i dodao u bazu nazive foldera.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: fajl upload sa variable umjesto stalne putanje

[ Pregleda: 3077 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.