Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Moze li bez DOTNET framework-a???

[es] :: .NET :: Moze li bez DOTNET framework-a???

[ Pregleda: 3223 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.prozone.co.yu.

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Moze li bez DOTNET framework-a???13.06.2002. u 18:43 - pre 238 meseci
Pisao sam male programcice u VB6 za svoje potrebe, a sad sam probao u VB.NET-u i naleteo na problem. Na klijent masini mi treba DOTNET framework :-(

Zelim da pravim program za Win platformu, a ne za .NET framework!!!!
Program treba da se pokrene sa CD-a na bilo kojoj masini (citaj Win-u >= 95), KAKO????!!!!

hm... ma cu se vratim, bre, na VB6

ps. admin moze da prebaci (i preformulise) temu u FAQ ako bude pravog odgovora
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Moze li bez DOTNET framework-a???13.06.2002. u 19:43 - pre 238 meseci
Bokice, pričali smo o tome u ovoj temi

http://www.elitesecurity.org/tema.php?TopicID=9989

mada je naslov bio neodgovarajući (promenio sam ga).

Ukratko, postoji standardna procedura kako da klijentu instaliraš .NET framework zajedno sa tvojim programom. A, na kraju krajeva, nešto slično si morao da radiš i sa VB6 - tu je trebalo instalirati VB runtime, je li tako?
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.microsoft.com



+18 Profil

icon Re: Moze li bez DOTNET framework-a???13.06.2002. u 19:46 - pre 238 meseci
Znas kako, .NET ce se davati uz Service Packove, i naravno uz nove verzije Windowsa. Prilicno sam siguran da ce i sledece verzije Office paketa dolaziti sa .NETom. Znaci otprilike nesto kao DirectX - sada ga ima na svakom PCu. E sad, ako ti treba da pravis neki interaktivni katalog, ili nesto sto se samo startuje sa CDa bez instalacije, onda ces verovatno morati da radis u VB6. Medjutim, ako vec instaliras softver, onda mozes da instaliras i .NET - ako ga ne instaliras ti, instalirace ga neko drugi u narednih godinu dana ;)
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Moze li bez DOTNET framework-a???13.06.2002. u 19:57 - pre 238 meseci
Zaboravih da dodam - .NET famework radi sa Win98 i novijim sistemima. Ako hoćeš Win95, moraćeš da koristiš VB6
 
Odgovor na temu

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.prozone.co.yu.

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Re: Moze li bez DOTNET framework-a???14.06.2002. u 18:21 - pre 238 meseci

Citat:
Reljam:
... E sad, ako ti treba da pravis neki interaktivni katalog, ili nesto sto se samo startuje sa CDa bez instalacije, onda ces verovatno morati da radis u VB6. ...

Citat:
Dragi Tata:
Zaboravih da dodam - .NET famework radi sa Win98 i novijim sistemima. Ako hoćeš Win95, moraćeš da koristiš VB6


Mislim da su ovo pravi odgovori, ali se nisam obradovao.
Hvala vam u svakom slucaju.
 
Odgovor na temu

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.prozone.co.yu.

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Re: Moze li bez DOTNET framework-a???18.06.2002. u 01:03 - pre 238 meseci

Zaboravio da pitam jel ista stvar i sa C++ .NET-om?


...verovatno jeste, al da ipak pitam.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: Moze li bez DOTNET framework-a???18.06.2002. u 03:29 - pre 238 meseci
E vidiš, to zavisi.

VC.NET programe možeš da kompajliraš sa clr opcijom i tada za njih važi sve kao i za ostale. Međutim, ako izostaviš tu opciju, onda praviš "native" Win32 programe koji mogu da se startuju bez .NET frameworka - čak i sa diskete. Naravno, u tom slučaju nećeš moći da koristiš .NET klase i ostale pogodnosti .NET frameworka.
 
Odgovor na temu

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.prozone.co.yu.

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Re: Moze li bez DOTNET framework-a???18.06.2002. u 04:34 - pre 238 meseci

TO, TO...

sad ima da uposlim kolegu

pomoglo, hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Moze li bez DOTNET framework-a???

[ Pregleda: 3223 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.