Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

integracija u shell

[es] :: Visual Basic 6 :: integracija u shell

[ Pregleda: 3599 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.ptt.yu.



+5 Profil

icon integracija u shell26.03.2005. u 15:06 - pre 200 meseci
kako da se MYprogram integrise u shell (desni klik na txt fajl) i onda da pise npr. edit with MYprogram, a klikom na to da se taj fajl otvori u MYprogramu-tj. da se prikaze sadrzaj fajla u texboxu u MYprogram?
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: integracija u shell26.03.2005. u 15:13 - pre 200 meseci
http://www.elitesecurity.org/poruka/400512
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: integracija u shell26.03.2005. u 19:45 - pre 200 meseci
nisam na to mislio- ne na open with nego kao sto anti virus ubaci scan for
viruses tako i ja nesto hocu
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: integracija u shell27.03.2005. u 13:44 - pre 200 meseci
Isti princip je u pitanju. U oba slucaja treba dodati key u registry. U gornjem linku imas sample i kod koji kreira sledeci registry key:

Code:

TestFile\shell\open\command


Pogledaj u registryju sta je napravljeno za neki tip fajla i videces da se u shell nodeu kreiraju subnodeovi za svaku od akcija. Znaci, samo treba kreirati nove nodeove u registryju.

 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: integracija u shell30.03.2005. u 15:16 - pre 200 meseci
a kako da se to pojavljuje samo koda fajlova sa ekstenzijom npr. mp3?
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12793



+4735 Profil

icon Re: integracija u shell30.03.2005. u 16:49 - pre 200 meseci
Odes do [HKEY_CLASSES_ROOT\.mp3] i vidis sta je u (Defult) vrenosti (npr. Winamp.File na ovom racunaru koji ja koristim).
Onda odes u [HKEY_CLASSES_ROOT\Winamp.File] (zameni sa onim sto si nasao kod sebe) i tu u Shell stavljaj stavke koje trebaju da se pojave u podmeniju (trebalo bi da se snadjes na osnovu vec postojecih).
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: integracija u shell30.03.2005. u 16:50 - pre 200 meseci
1. pokreni regedit
2. nadji HKEY_CLASSES_ROOT
3. nadji u HKEY_CLASSES_ROOT nodu cvor .mp3
4. iz tog svora procitaj Default key = mp3file
5. nadji u HKEY_CLASSES_ROOT nodu cvor mp3file

taj nod treba da updateujes (mp3file\shell\open\command)


 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: integracija u shell30.03.2005. u 17:07 - pre 200 meseci
'vako:

prvo, u HKEY_CLASSES_ROOT odes na (dodas kljuc ako ne postoji) ".mp3" podesis Default na "MYProgy.File" (ili ostavis kako stoji, kod mene je "Winamp.File")

zatim (takodje pod HKEY_CLASSES_ROOT) kreiras novi kljuc koji mora da ima isto ime kao Default vrednost koju si malopre podesio (znaci "MYProgy.File" ili ono sto si ostavio), zatim kreiras novi podkljuc (ako vec ne postoji) "shell", pa pod "shell" klucom kreiras jos jedan podkljuc (npr "Scan" - ime kljuca nije bitno), i tom kljucu podesis Default vrednost na ono sto zelis da se pojavi u meniju (recimo "&Scan with MYProgram") i zatim (:D) napravis jedan podkljuc (tog kljuca "Scan") koji se zove "command" i ostalo je jos samo da podesis Default vrednost command kljuca na "%PROGRAMPATH%\MYProgy.exe" "%1"
(%1 ce ti sadrzati putanju do mp3 fajla na koji je kliknuto).

i to je to, mozda malo izgleda komplikovano ali nije; ako budes imao problema reci mozda cu imati vremena da ti uradim ovaj deo ako hoces...

brb, krcko
 
Odgovor na temu

Mladen_Perisic
Mladen Perišić
Podgorica, Crna Gora

Član broj: 47546
Poruke: 423
*.crnagora.net.

Sajt: www.arcanus.users.cg.yu


Profil

icon Re: integracija u shell30.03.2005. u 18:06 - pre 200 meseci
Start>Settings>Control Panel> Folder options> File types... Dalje ces se i sam snaci.
Sve najbolje zeli vam,
Mladen Perisic
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: integracija u shell30.03.2005. u 22:23 - pre 200 meseci
a ja mislio njemu treba to iz koda...
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: integracija u shell31.03.2005. u 13:07 - pre 200 meseci
pa naravno da mi treba kod :-)
ali ja hocu da default player bude i dalje winamp, a da se mp3 otvori u mom
programu kad idem na desni klik na .mp3 fajl pa tu pise otvori u "mom
programu" ili nesto drugo
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12793



+4735 Profil

icon Re: integracija u shell31.03.2005. u 15:09 - pre 200 meseci
u [HKEY_CLASSES_ROOT\mp3file\Shell] u (Default) ti je ime onog kljuca koji je default pa ti biraj da li ce to biti ta stavka koju ti pravis ili neka druga.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: integracija u shell01.04.2005. u 00:51 - pre 200 meseci
evo sad sam napisao ovaj kod, pogledaj, mozda ti bude koristio...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: integracija u shell01.04.2005. u 13:16 - pre 200 meseci
hvala momci na pomoci, ali pojavio se novi problem:
lepo ja kreiram sve u registry-ju, idem na desni klik da editujem mp3, ali
moj program se otvori bez ucitanog falja. Mislim da problem moze da bude
sledece:
1. pogresna putanja, ali zasto onda otvori moj program?
"C:Documents and SettingsAdminMy DocumentsProgramiranjeMP3BinMP3
Editor.exe" " %1"
2. lose prihvatanje argumenata?
ne verujem ni da je do toga jer sam za to uradio sledece
Code:

Private Sub Form_Load()
If UCase(Right$(Command, 3)) = "MP3" Then
    LoadFile (Command)
End If
end sub


stvarno ne znam sta moze da bude proble, pomozite!
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

Mladen_Perisic
Mladen Perišić
Podgorica, Crna Gora

Član broj: 47546
Poruke: 423
*.crnagora.net.

Sajt: www.arcanus.users.cg.yu


Profil

icon Re: integracija u shell01.04.2005. u 14:35 - pre 200 meseci
Mislim da nije u pitanju loša direkcija argumenata, već problem sa putanjom, ali nijesam ni to siguran... Trbao bi mi uvid u citavi kod. Licno, ja sam jednom imao problema zbog kose crte (trebale su mi 2 kose crte poslije c:), ali i sa dugačkim imenima putanja. Pogledaj nešto od ovoga. Nadam se da ćeš uspijeti.
Sve najbolje zeli vam,
Mladen Perisic
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: integracija u shell01.04.2005. u 14:42 - pre 200 meseci
ne znam da li si pogledao kod koji sam okacio uz prehodnu poruku; on lepo prihvata putanju do fajla na koji je kliknuto..

btw, ako si postavio meni stavku samo na .mp3 fajlove nije ti potrebna provera ekstenzije (ono Right$(Command, 3) = "MP3")
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12793



+4735 Profil

icon Re: integracija u shell01.04.2005. u 15:18 - pre 200 meseci
Probaj da lepo ubacis "\" imedju naziva direktorijuma i nemoj stavljati navodnike oko %1 (ili ako ih stavljas obrati paznju na njih u programu).
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: integracija u shell02.04.2005. u 10:22 - pre 200 meseci
ne znam zasto ali onaj program kod mene ne radi
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: integracija u shell

[ Pregleda: 3599 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.