Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

screen grab u directx-u

[es] :: C/C++ programiranje :: screen grab u directx-u

[ Pregleda: 4053 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

YaTaGaN
YU

Član broj: 2897
Poruke: 18
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon screen grab u directx-u10.06.2002. u 19:39 - pre 247 meseci
Da li bi neko mogao da me uputi na source nekog programa koji moze da grebuje ekran pod directx-om, ili bar da mi ukratko objasni kako to da izvedem? Pri tom ne mislim da hvatam slike iz svog programa, vec iz nekog drugog (igre recimo). Postoji gomila programcica koji to rade, ali bas moram da izvedem programski.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: screen grab u directx-u11.06.2002. u 13:55 - pre 247 meseci
Siguran sam da odgovor na svoje pitanje imas (na neki nacin) u DirectX dokumentaciji. Ja licno nikada nisam bio zainteresovan za DirectX tako da ti konkretno ne mogu pomoci. :(
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.ptt.yu



Profil

icon Re: screen grab u directx-u11.06.2002. u 19:36 - pre 247 meseci
Mozda ce ti pomoci ovi linkovi, na kojima najvaznije, mozes da skines source code:

http://www.geocities.com/foets...8screenshot/d3d8screenshot.htm

http://www.geocities.com/foetsch/screenshot/screenshot.htm
 
Odgovor na temu

YaTaGaN
YU

Član broj: 2897
Poruke: 18
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: screen grab u directx-u12.06.2002. u 11:28 - pre 247 meseci
Hvala na linkovima. Nije bas ono sto mi je trebalo, ali je bilo vrlo inspirativno. U tekstovima se opisuje pisanje screenshot funkcije za svoj program, a ja pokusavam da hvatam ekran tudje aplikacije. Na kraju se ispostavilo da ovo i nije toliki problem. Ako nekog interesuje, mogu da opisem kako se to radi.
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.ptt.yu



Profil

icon Re: screen grab u directx-u12.06.2002. u 14:15 - pre 247 meseci
Kada budes uradio, ne bi bilo lose da postujes rezultat i ovde, mozda ce jos nekome trebati ;o)

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

YaTaGaN
YU

Član broj: 2897
Poruke: 18
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: screen grab u directx-u13.06.2002. u 17:50 - pre 246 meseci
Ma evo uputstva (ko zna kada cu se nakaniti da uradim nesto ;)):
Najbolje je kod staviti u dll, koji bi se ucitao u share-ovani region memorije
(2-3gb). Time se resava problem sa exclusive modom, jer cemo biti u kontekstu
procesa koji ima exclusive mode (u stvari, bicemo u kontekstu *svih* procesa na
sistemu). Potrebna je takodje i keyboard hook funkcija (kao kostur moze da
posluzi i source od nekog jadnog keyloggera ;)), i kada se detektuje hot-key,
pozove se EnumSurfaces(). Callback funkcija ce da testira sve surface, dok ne
nadje primary (ili visible) surface, i sacuvace pointer. Sada moze da se
iskoristi ScreenShot funkcija iz onih primera, koja ionako kao parametre prima
pointer na surface i ime fajla - i to je to. Verovatno ima jos nekih detalja o
kojima treba voditi racuna, videcu kad budem radio nesto konkretnije...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: screen grab u directx-u

[ Pregleda: 4053 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.