Pokusavajuci da "narezem" bilo koji ISO boot fajl u cugu tj. bez ikakvih modifikacija, ajde nazovimo ga "boot sector"-a, sve sam sigurniji da je nemoguce. Kombinovao sam Ultra ISO, Magic ISO i All Image i doterao fajlove donekle medjutim boot je najveci problem. Probacu jos nesto ovih dana kada budem imao pored sebe racunar za koji znam da 100% podize sistem sa Flash-a koji imam pa ako mi nesto uspe javljam.
Nisam siguran da su programi tipa Ultra ISO, Magic ISO i slični namenjeni za pravljenje boot fleša. Ja sam to uradio programom FlashBoot mada nisam uspeo od .ISO već od normalnog CD-a. Mislim i da ne može bilo kakav butabilni CD da se prebaci na fleš, kada sam probao sa XP-om, prijavio je da taj tip nije podržan. Inače sam napravio običan dos boot fleš kao i BartPE fleš.
Ultra ISO sam koristio zbog modifikovanja backup fajla koji sam dobio sa prog. All image, tj. zbog umetanja boot fajlova i konvertovanja u boot image fajl. Inace Ultra ISO je i takodje dobar sto moze da izvoce boot (i kreira samo fajl sa boot stavkama) iz velikog broja bootabilnih diskova i ISO fajlova.
Kako si konkretno pravio boot flash posle sređivanja tog boot image fajla? Program koji sam ja koristio pominje koje vrste mogu a koje na na fleš pa je možda tu problem.
Ili sam vracao fajl nazad sa programom All image (jedan nacin) a drugi upisivao *.ima fajl sa Ultra ISO, posto sam predhodno od praznog flesa sa ovim programom uradio Make FLopy Image. Najveci problem je sto kada u ovako napravljen *.ima fajl hoces da ubacis boot (sa opcijom Load Boot) ne dozvoljava da ubacis *.bif fajl koji se koristi kao boot image za CD i DVD, vec trazi fajl sa ekstenzijom *.bsf .