Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB SQL code problem

[es] :: Visual Basic 6 :: VB SQL code problem

[ Pregleda: 3830 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Goran Goran
Hr

Član broj: 49956
Poruke: 71
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon VB SQL code problem21.03.2005. u 19:56 - pre 201 meseci
Code:

 adoPrimaryRS.Open "insert into obrada1 (mjesec, prezime, sati1, sati2)
                        select Mjesec, Prezime,
                               5 + (sum(sati1)-5)*0.6* decode(sign(sum(sati1)-5),1,1,0)
                                   ,
                                   (sum(sati1)-5)* decode(sign(sum(sati1)-5), 1, 0.4, 1)
                        from   obrada
                        where  mjesec=1
                        group by Mjesec, prezime"
            , db, adOpenStatic, adLockOptimistic



Javi gresku: Undefined function 'decode' in function i podvuce taj red!

Sta bi mogla biti greska?


Goran
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.BVCOM.NET.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: VB SQL code problem22.03.2005. u 10:08 - pre 201 meseci
A sta je decode?
 
Odgovor na temu

Goran Goran
Hr

Član broj: 49956
Poruke: 71
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: VB SQL code problem22.03.2005. u 20:58 - pre 201 meseci
Hm, pa to bi navodno trebalo biti nesto kao IF naredba za SQL code
Neznam ni ja tocno... cuo sam da bi taj doticni kod tako nekako trebao ici

Taj code bi trebao raditi ovako nesto:

Code:


if radni_sati <= norma then  sati1=norma, sati2=radni_sati-norma              
else
sati1=norma + 0.6 * (radni sati-norma)  sati2 = (radni sati-norma) * 0.4   
end if

' Nesto slicno ovome da upisuje u doticne tablice (iz tablice OBRADA u OBRADA1)


Goran
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: VB SQL code problem23.03.2005. u 09:43 - pre 201 meseci
Ako radis sa Access bazom tu funkciju moras definisati negde u bazi u modulu
 
Odgovor na temu

Goran Goran
Hr

Član broj: 49956
Poruke: 71
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: VB SQL code problem24.03.2005. u 07:54 - pre 201 meseci
Citat:
mladenovicz: negde u bazi u modulu


A gdje npr?

To mi nije bas jasno!
Goran
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.BVCOM.NET.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: VB SQL code problem24.03.2005. u 08:54 - pre 201 meseci
Kad otvoris Access bazu, u onom prozorcetu gde ti prikazujelistu tabela, sa leve strane klikni na Modules, pa New i otvori ti se VBA tu kucas kod (Public Function ...), snimis i to bi trebalo biti to.
 
Odgovor na temu

Goran Goran
Hr

Član broj: 49956
Poruke: 71
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: VB SQL code problem27.03.2005. u 16:45 - pre 200 meseci
Ok, probao sam al i dalje javlja istu gresku.
Sta konkretno treba da upisem?
Public function...???

pr.

Code:

Public Function A()


 'i sad ovdje upisem cjeli kod iz VB Form-a ili ne?

End Function


Da li ja trebam nekako je pozvati iz mog programa?

Mozete li to malo detaljnije opisati?
Goran
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: VB SQL code problem27.03.2005. u 18:29 - pre 200 meseci
Code:

Public Function decode(lista_parametara)
...
End Function

 
Odgovor na temu

Goran Goran
Hr

Član broj: 49956
Poruke: 71
193.198.70.*



Profil

icon Re: VB SQL code problem29.03.2005. u 12:10 - pre 200 meseci
Lista parametara ??!!??

Koje mu parametre trebam napisati?
Da li kao code funkcije trebam napisati ovako nesto?

Code:

Public Function decode(????????)

adoPrimaryRS.Open "insert into obrada1 (mjesec, prezime, sati1, sati2)
                        select Mjesec, Prezime,
                               5 + (sum(sati1)-5)*0.6* decode(sign(sum(sati1)-5),1,1,0)
                                   ,
                                   (sum(sati1)-5)* decode(sign(sum(sati1)-5), 1, 0.4, 1)
                        from   obrada
                        where  mjesec=1
                        group by Mjesec, prezime"
            , db, adOpenStatic, adLockOptimistic


End Function


Da li da koristim ovaj kod ili onaj iz prethodne poruke?

Stvarno se tesko moze naci neko ko se stvarno razumije u te stvari kao Vi ... Da li bi Vam bio problem malo prepraviti ovaj kod da radi?

Puno hvala unaprijed.

Goran
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: VB SQL code problem29.03.2005. u 12:59 - pre 200 meseci
Code:

decode(sign(sum(sati1)-5),1,1,0)


Po ovome se vidi da funkcija treba da ima 4 parametra.

Kod koji si postovao ostaje tamo gde jeste. Koji kod ide u decode ne znam, ti pravis aplikaciju, a ne ja. ;) Moras da definises sta su ulazni parametri i sta treba funkcija da vrati na osnovu parametara.

P.S.
Bez persiranja, please
 
Odgovor na temu

Goran Goran
Hr

Član broj: 49956
Poruke: 71
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: VB SQL code problem31.03.2005. u 15:24 - pre 200 meseci
Ok, ok...

Ajmo ovako...

... kako bi glasio jednostavniji program ( ako njega skuzim, onda cu znati zakomplicirat svojim zadatkom)?

Ako imamo prozor sa TextBoxom i ComandButton. Ako imam bazu C:\Baza.mdb u kojoj ima Tablica sa Polje1 i Polje2.

Kako bi glasio kod koji radi ovako:
Code:

'  Upisemo u textbox broj i na pritisak buttona radi:

Ako je Text1.text > od 100 u Polje1 upise 5 a u Polje2 upise 8
Ako nije u Polje1 upise 15 a u Polje2 upise 18




Goran
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: VB SQL code problem

[ Pregleda: 3830 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.