Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Switch Keyboard language

[es] :: Visual Basic 6 :: Switch Keyboard language

[ Pregleda: 7025 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Switch Keyboard language08.06.2002. u 02:47 - pre 220 meseci
Na win-u imam ukljucene dva jezika (US i Serbian) kako mogu iz koda u VB-u da svicujem koja mi je tastatura potrebna. Da li ima neki Api ili nesto slicno.
 
Odgovor na temu

zeljo

Član broj: 2965
Poruke: 143
195.252.78.*



Profil

icon Re: Switch Keyboard language21.06.2002. u 01:31 - pre 219 meseci
Nisam te najbolje razumio ali ako imas podesena dva jezkika odnosno tastatute pa napravis jednostavan izbor kao kod pisanja u wordu, donji desni ugao ...
 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: Switch Keyboard language22.06.2002. u 01:18 - pre 219 meseci
Jeste to Zeljo, ali ja bih to zeleo da menjam direktno iz
koda, tj. iz mog programa, a ne da korisnik mora rucno sam to
odraditi.

Nego vidim ti si se bas aktivirao sto je vredno za svaku pohvalu,
e kad bi i ostali bili tako aktivni kao ti VB forum bi bio najaci
na ES-u.

Imas peticu od mene za trud.

Pozdrav...
 
Odgovor na temu

oadar
Pop-Tosic Milorad
Beograd

Član broj: 4523
Poruke: 38
*.verat.net



Profil

icon Re: Switch Keyboard language04.08.2002. u 21:05 - pre 218 meseci
Ovo je API pomocu koga to mozes da menjas:
Declare Function ActivateKeyboardLayout Lib "user32" Alias "ActivateKeyboardLayout" (ByVal HKL As Long, ByVal flags As Long) As Long

Konstante su sledece:
Const HKL_PREV = 0
Const HKL_NEXT = 1

Const KLF_ACTIVATE = &H1
Const KLF_SUBSTITUTE_OK = &H2
Const KLF_UNLOADPREVIOUS = &H4
Const KLF_REORDER = &H8

Ovo radi ako hoces da on automatski menja jezike i to da ide jedan za drugim, ali ako hoces da mu prosledis bas odredjeni jezik npr. Croatian mozda moze da pomogne sledeca konstanta(mada nisam siguran):
Const LANG_CROATIAN = &H1A

U svakom slucaju bar znas kojim putem da podjes.

 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: Switch Keyboard language04.08.2002. u 22:51 - pre 218 meseci
Hvala MAJSTORE, evo idem da probam da li šljaka.

Pozdrav..
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Switch Keyboard language04.08.2002. u 23:03 - pre 218 meseci
Da se nadovezem samo na ovo sto je oadar vec rekao:

http://www.allapi.net/apilist/....php?example=Keyboard%20Layout

sadrzi primer iz kog ces verovatno ocas posla da provalis, ako slucajno zapne.
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: Switch Keyboard language05.08.2002. u 01:02 - pre 218 meseci
Pa ovo je fin sajt, nisam znao dosad za njega.
Vredi to sto si se nadovezao.
Hvala, hvala momci.
Poz...
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Switch Keyboard language05.08.2002. u 05:15 - pre 218 meseci
Da zaista jeste super sajt - obrati paznju na API Guide i API Viewer programe.
Pogotovo API Guide - suvo zlato za VB programere :)

pozdrav
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Switch Keyboard language05.08.2002. u 11:46 - pre 218 meseci
Sajt je stvarno vredan za SVE programere koji koriste WIN API funkcije. Odavno sam naisao na pomenuti sajt, ali nije los ni stari dobri MSDN :).
Evo i jos jednog lepog sajta :
http://216.26.168.92/vbapi/

pozdrav
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Switch Keyboard language

[ Pregleda: 7025 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.