Citat:
japan: ali je rekao da KDE spada u OS, sto isto tako nije tacno. postoje distribucije koje uposte nemaju KDE. linux je samo kernel, to je OS, sve ostalo su programi, ukljucujuci i X, bez kojih OS moze da radi, a da ni ne zna da ih nema i svakako nisu integralni deo linuxa.
Pa sta je sada ovo? Akademija nauka ili opusten razgovor, sa ciljem razmene informacija, iskustava i tome slicno? Prosecan covek, gde ubrajam i sebe, kad kazu operativni sitem, misle na ono sto pokrece kompjuter, da isti moze da obavi one svakodnevne poslove - pregled poste, posetu nekim sajtovima, da nesto napises i odstampas i poslove slicne kategorije. Bio je ovde jedan naucnik, mislim ToWk, sta li, on je razgovarao kao da smo na ispitu na fakultetu, svaku rec je merio najstrozim kriterijumima, strogo po nauci. A mnogi ljudi u svakodnevnom zivotu i razgovoru trpaju sve zajedno, jer drugascije niti znaju, niti mogu. Meni je Linux "ono sto dodje na CD-u", recimo Knoppix 3.8, a ako neko hoce strogu definiciju, postoji Google, postoje razna dokumenta, pa se sve to moze videti, ali mislim da ovde to uopste nije cilj. Evo, priznajem, ja ne znam sta sam instalirao na hdd: da li je to OS + paketi, da li je to kernel + nesto drugo + nesto trece, ma bas me briga. Meni je vazno da znam kako se to pravilno namesti i instalira da radi, a zovi ga kako hoces. Kao sto i naziv teme kaze: znaci, nemam pojma sta je linux

Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!