Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

poludecu sa ovim

[es] :: Web dizajn i CSS :: poludecu sa ovim

[ Pregleda: 3036 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ctpaba
Robert IVKOVIC
System admin, network admin, webmaster,
dziber, ...
Paris

Član broj: 597
Poruke: 318
*.w193-252.abo.wanadoo.fr

ICQ: 230666231
Sajt: www.ctpaba.org


+1 Profil

icon poludecu sa ovim03.06.2002. u 11:02 - pre 249 meseci
zasto mi text linka nece u sredinu vertikalno i predpostavljam da je isti razlog sto slike nisu "zalepljene" za dno table?????

http://www.ctpaba.com/test/
CTPABA uber alles
www.ctpaba.org
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+257 Profil

icon Re: poludecu sa ovim03.06.2002. u 19:16 - pre 249 meseci
Citat:
ctpaba:
zasto mi text linka nece u sredinu vertikalno i predpostavljam da je isti razlog sto slike nisu "zalepljene" za dno table?????
http://www.ctpaba.com/test/

Vrlo je jednostavno.. zaboravio si da mu das align="center" u <td> tagu.
Inace, onaj tvoj kod moze vrlo lepo da se skrati (bar deo):
Code:

<table valign="center" border="0" width=100% align="center">
<tr>
       <td onmouseover="this.style.background='#DD002B'" onmouseout="this.style.background='#FFFFFF'" align="center">    
       <img src="http://www.ctpaba.com/test/imgs/top.gif" width="70" height="48" border="0"><a href=test.htm>T E S T</a></td>
</tr>
<tr>
       <td onmouseover="this.style.background='#DD002B'" onmouseout="this.style.background='#FFFFFF'" align="center">    
       <img src="http://www.ctpaba.com/test/imgs/top.gif" width="70" height="48" border="0"><a href=test.htm>T E S T</a></td>
</tr>
</table>

Eventualno jos da dodas i BGCOLOR="#FFFFFF" kod <table>, cisto da ti ono ne bi samo radilo u IE-u... ili recimo ako je meni slucajno staljeno defaultno na zelenu boju pozadine...

Onaj drugi deo sa slikom nisam ukapirao sta si hteo da kazes?

P.S. Pogledaj stranicu na adresi koju si dao iz Opere.. dok nisam pogledao iz IE-a nisam znao sta hoces...
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

ctpaba
Robert IVKOVIC
System admin, network admin, webmaster,
dziber, ...
Paris

Član broj: 597
Poruke: 318
*.w217-128.abo.wanadoo.fr

ICQ: 230666231
Sajt: www.ctpaba.org


+1 Profil

icon Re: poludecu sa ovim03.06.2002. u 21:28 - pre 249 meseci
evo pogledaj kako izgleda kad stavim kod kako si ti stavio :((( (ovo u sredini)
slike se jos vise udalje a treba da budu spojene kao sto su ove velike dole da to izgleda kao lanac!
nisam naveo pozdainu jer u pozadini table je jedna slika i zato sam onmouseout="this.style.background=' ' ostavio prazno da mi vrati pozadinu koja je bila i ranije (zato je slika gif sa transparentnom pozadinom)
ovo bi trebao biti menu koji pokriva ceo levi deo sajta (nije moja ideja)
hvala na interesovanju
CTPABA uber alles
www.ctpaba.org
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: poludecu sa ovim03.06.2002. u 22:01 - pre 249 meseci
Vrati kod koji ti je dao Jbyn4e i samo stavi cellspacing="0" i cellpadding="0" u <table> tag.
Iako te je nisam pola razumeo.
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+257 Profil

icon Re: poludecu sa ovim04.06.2002. u 16:41 - pre 249 meseci
Citat:
ctpaba:
evo pogledaj kako izgleda kad stavim kod kako si ti stavio :((( (ovo u sredini)

Pogledao, uopste nisi stavio kako sam ja naglasio :(. Dakle, osnovne razlike:
-ako ostavis this.style.background=' ' - i ne stavis pozadinsku boju, ostae ona crvena boja (barem ostaje u operi), ako stavis #ffffff vraca se na belu.
-i dalje nemas align="center" kod td taga.
Citat:

slike se jos vise udalje a treba da budu spojene kao sto su ove velike dole da to izgleda kao lanac!

Slike ti se u ovom slucaju udaljavaju zbog toga sto nemas align za sliku, pa tekst umesto da ide oko slike, on je malo ispod slike, i on ti pravi "prazninu" izmedju celija, i zato ti one ne izgledaju kao lanac.
Citat:
nisam naveo pozdainu jer u pozadini table je jedna slika i zato sam onmouseout="this.style.background=' ' ostavio prazno da mi vrati pozadinu koja je bila i ranije (zato je slika gif sa transparentnom pozadinom)

Mozda to radi u IE-u, u Operi (a verovatno i u NN-u) to ne radi, jer kad ima prazno on ostavi ono sto je poslednje bilo, u tvom slucaju crvenu boju #DD002B.

Evo ti resenja, ako hoces da ti stoje centrirano slike kao lanac i da imas linkove sa desne strane od slika:
Code:

<table bgcolor="#FFFFFF" valign="center" border="0" width=100% cellspacing=0 cellpadding=0 align="center">
<tr>
       <td onmouseover="this.style.background='#DD002B'" onmouseout="this.style.background='#FFFFFF'" align="center">    
       <img src="http://www.ctpaba.com/test/imgs/center.gif" border="0" width="70" height="48" align="middle"><a href=test.htm>T E S T</a></td>
</tr>
<tr>
       <td onmouseover="this.style.background='#DD002B'" onmouseout="this.style.background='#FFFFFF'" align="center">    
       <img src="http://www.ctpaba.com/test/imgs/center.gif" border="0" width="70" height="48" align="middle"><a href=test.htm>T E S T</a></td>
</tr>
</table>

Ako hoces sve levo - onda se to adekvatno podesi, ako ne znas to da podesis - mani html kodiranje :) Ostaje ti jos da dodas sliku za gore (onu koja je bez spajanja jedno na drugo). Oko slika je stavljen align middle, sto znaci da ce se tekst pojaviti desno na sredini slike. Ima tu jos opcioja ali me mrzi sad da se podsecam koje su. Ukoliko hoces tekst malo dalje od slika, onda imas i wspace i hspace ili kako vec bese, prostudiraj to malo pa probaj (hspace, space ce da ti udalji slike jednu od druge pa nece biti kako si zamislio). Dakle, evo malo izvoda:
Citat:

13.7.4 Alignment

The align attribute specifies the position of an IMG, OBJECT, or APPLET with respect to its context.

The following values for align concern the object's position with respect to surrounding text:

bottom: means that the bottom of the object should be vertically aligned with the current baseline. This is the default value.
middle: means that the center of the object should be vertically aligned with the current baseline.
top: means that the top of the object should be vertically aligned with the top of the current text line.

Two other values, left and right, cause the image to float to the current left or right margin. They are discussed in the section on floating objects.

Differing interpretations of align. User agents vary in their interpretation of the align attribute. Some only take into account what has occurred on the text line prior to the element, some take into account the text on both sides of the element.


Jesmo sad resili problem, i... kad vodis na pivo?

P.S. BTW. Oni  &nbsp;-ovi ne trebaju kad postavlajmo na strdinu, ostavio sam ih samo jer me mrzelo da ih brisem.. ;)

P.P.S. Ovaj kod radi u IE i Operi, u NN-u prikazuje lepo, ali ne radi javascript deo.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+257 Profil

icon Re: poludecu sa ovim04.06.2002. u 16:49 - pre 249 meseci
Citat:
Trunks:
Vrati kod koji ti je dao Jbyn4e

BTW. Ukoliko nekog interesuje, i pita se....
Jbyn4e (pseudo-cirilica na ircu i slicno)=ljupče(latinica)
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: poludecu sa ovim05.06.2002. u 00:03 - pre 249 meseci
Ja sam se baš pitao, samo nikad nisam stigao da te pitam. :)
A zašto nisi stavio ćirilicom nick skroz? I kako te 4 asocira na č?
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+257 Profil

icon Re: poludecu sa ovim05.06.2002. u 15:36 - pre 249 meseci
Citat:
Trunks:
A zašto nisi stavio ćirilicom nick skroz? I kako te 4 asocira na č?

Pa nisam bas siguran da je ovde cirilica podrzana, a i sta fali nceygo hupu/uu,u? :)))
Ma nista samo navika sa irca od ranije.... a kako te 4 asocira na č? Svasta, pa kako pises č cirilicom? Ovo najvise slici...

Ajde, vec smo daleko od teme.... ne znam jos ni pivo da li sam dobio :)))
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: poludecu sa ovim

[ Pregleda: 3036 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.