Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

vodic kroz php - mali problem

[es] :: PHP :: vodic kroz php - mali problem

[ Pregleda: 3366 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MiTo
pht
Split

Član broj: 14067
Poruke: 31
*.xnet.hr.

ICQ: 32812963


Profil

icon vodic kroz php - mali problem 08.03.2005. u 16:26 - pre 190 meseci
Krenuo sam malo citati vodic kroz php za pocetnike i naisao na problem .
Evo u cemu je stvar:

Code:
prva.php
...
<A HREF="welcome.php?ime=Petar&prezime=Petrovic">Zdravo ja sam Petar Petrovic!</A>
...

welcome.php
<?PHP
    echo ("Dobrodosao na sajt, $ime $prezime" );
?>


Lokalno imam PHP 5.0.3 i ovo gore ne radi, ispise "Dobrodosao na sajt,", ali varijable ne ispise. Testirao sam na drugom serveru sa verzijom 4.3.10-2 i tamo radi. Gdje je 'kvaka'?
 
Odgovor na temu

caiser

Član broj: 4677
Poruke: 2462
*.eunet.yu.

ICQ: 162962030


Profil

icon Re: vodic kroz php - mali problem 08.03.2005. u 16:46 - pre 190 meseci
Probaj sa echo ("Dobrodosao na sajt, $_GET['ime'] $_GET['prezime']" );
 
Odgovor na temu

webmaster1
Luka Pilipovic
BG

Član broj: 24183
Poruke: 302
*.ptt.yu.

ICQ: 160820372
Sajt: www.montenegro-sea.com


Profil

icon Re: vodic kroz php - mali problem 08.03.2005. u 17:06 - pre 190 meseci
Ovo ce ti sigurno raditi...

Eve ti ga samo jos i objasnjenje zbog cega ono ne radi..Naie, taj vodic za pocetnike podrazumeva sa su globalne promenljive ukljucene, a to nije slucaj kod tebe...tako da moras voditi racuna o nacinu na koji prosledjujes vrednosti promenljivih do php fajla.Trenutno je to GET(onaj znak pitanja u URL-upa imena promenljivih=njihove rvednosti) ili kada budes pravio forme, ako stavis method="POST" onda ces pisati
$_POST['ime_promenljive']
Alternativa je da ulkljucis globalne promenljive u INI faju, ali to nije preporucljivo..
Privatni smeštaj u Crnoj Gori
www.montenegro-sea.com.
 
Odgovor na temu

MiTo
pht
Split

Član broj: 14067
Poruke: 31
*.xnet.hr.

ICQ: 32812963


Profil

icon Re: vodic kroz php - mali problem 08.03.2005. u 19:40 - pre 190 meseci
hvala na brzom odgovoru i pojasnjenju

evo sad funkcionira

Code:

echo "Dobrodosao na sajt, ", $_GET['ime']," ", $_GET['prezime']; 
 
Odgovor na temu

Bojan Zivanovic
Freelance programer
Pančevo,Srbija

Član broj: 32974
Poruke: 146
194.106.171.*

Jabber: Bojan_Zivanovic@elitesecurity.org
Sajt: bojanz.blogspot.com


Profil

icon Re: vodic kroz php - mali problem 10.03.2005. u 19:27 - pre 190 meseci
Da bi iz GET niza izbacio potrebne promenljive mozes da koristis explore().
npr. explode($_GET), i to ce da ti napravi promenljive $ime, $prezime itd...
A mozes i preko import_request_variables... Vidi manual
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: vodic kroz php - mali problem 11.03.2005. u 11:54 - pre 190 meseci
Citat:

Da bi iz GET niza izbacio potrebne promenljive mozes da koristis explore().
npr. explode($_GET), i to ce da ti napravi promenljive $ime, $prezime itd...


Nije ni explore(), ni explode(), nego extract(), s tim sto je veoma losa ideja korisiti extract kod promenjivih kao sto su $_GET.

http://www.php.net/manual/en/function.extract.php


Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: vodic kroz php - mali problem

[ Pregleda: 3366 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.