Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Instalirati windows na dvd

[es] :: Windows desktop :: Instalirati windows na dvd

Strane: < .. 1 2 3 4 5

[ Pregleda: 25514 | Odgovora: 83 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Miroslav Jeftić
Istraživanje ruda
[ES]

Moderator
Član broj: 37513
Poruke: 6833

Sajt: about:blank


+2200 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd03.04.2006. u 11:02 - pre 220 meseci
Nisam još pokušao s mrežom, nisam baš imao vremena Dobro je znati da prolazi i na 128Mb, a na manje nije ni bitno~ionako je mali broj računara koji imaju samo 128Mb, a one sa manje ne treba ni računati. Ja koristim MS-ov Virtual PC, radi kako treba a nije previše glomazan.
 
Odgovor na temu

jevtabg
Jevtic Djordje
Specijalista planiranja
Imlek
Beograd

Član broj: 26571
Poruke: 104
194.106.185.*

Jabber: jevtabg
ICQ: 295174822
Sajt: djole.mylivepage.com


Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd04.04.2006. u 10:01 - pre 219 meseci
A zar nema Nero neki dodatak pa formairas RW i onda tti koristi kao hard ?
Mislim da to postoji.
Pa mozda na tako formatiran RW da se ubaci ta Windows instalacija.
Sta mislite o tome ?

Evo ga
Nero InCD

With the help of InCD 4, the packet-writing tool, rewritable CDs and DVDs can be formatted to allow them to be written to from any program, just as if they were large disks or hard drives.

Simply drag and drop the required data from Windows Explorer to the RW drive and the data will be saved on the medium. For systems that do not support MRW, InCD also has Easy WriteReader 4. This allows disks in MRW format to be read on computers that do not have InCD 4 installed.


[Ovu poruku je menjao jevtabg dana 04.04.2006. u 11:24 GMT+1]
Probaj sve, ako ni onda nece....
procitaj uputstvo.

Lenovo T430
GDC Beast V9
GTX770 Windforce OC
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12851



+4784 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd04.04.2006. u 15:01 - pre 219 meseci
Takav RW radi kao Floppy ali tek kada je pokrenut InCD pa nije moguce da se vrsi upisivanje na njega na takav nacin tokom boot-ovanja tog Windows-a koji bi bio na njemu.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd04.04.2006. u 17:42 - pre 219 meseci
Problem je sa boot sektorom CD/DVD koji se ne upisuje kao kod hardova pa ne može da se napravi prostim kopiranjem. Lako rešenje je MiniPE a verovatno bolje ali mnogo teže je da se koristi BartPE i napravi live CD po želji.
 
Odgovor na temu

Iksi
ivan Kostov
koordinator informatickog centra za
slepe, Medicinska skola
Beograd

Član broj: 44520
Poruke: 1558
*.com
Via: [es] mailing liste

ICQ: 2147483647


+12 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd04.04.2006. u 22:12 - pre 219 meseci
Caos! da postoji. Ja imam ovo InCD-4.3.20.1.
Gubi se oko 50 mb ali radi copy paste.
 
Odgovor na temu

Milan Gligorijevic
Pančevo

Član broj: 73740
Poruke: 5273

Sajt: milan.rs


+80 Profil

icon Windows na USB fleš - BartPE21.04.2006. u 15:25 - pre 219 meseci
Uvod

Sve što je potrebno je manja greška u Windows registru ili virusna infekcija, i vaš operativni sistem postaje nepokretljiv tj. ne butabilan.
Ali sa dobro konfigurisanim USB fleš drajvom u vašim rukama, uvek ćete imati kompatibilnu zamenu na dohvat ruke ili priveska. Kao dodatak vaš fleš može sadržati i internet pretraživač, antivirus i neki od vaših omiljenih programa za narezivanje ili office program.
Sve što vam je potrebno je butabilni USB fleš sa najmanje 256MB memorije i Windows instalacioni CD. Korišćenjem programa po imenu Bart PE Builder (besplatan), možete instalirati Windows XP na fleš uz dodatni softver koji vam je potreban i za koliko mesta još možete da priuštite.
Dodatni linkovi
PE Builder Project home page
PE Builder forums and plug-in exchange
Plug-in index and supplementary information


Velika uloga USB Fleš memorije
Fleševi nisu uvek prepoznatljivi pri podizanju sistema i procesa samog butovanja. USB fleš kontroler i PC BIOS moraju biti svestni jedno drugoga i shodno tome podešeni. Kako smo to spomenuli, važno je spomenuti i da gotovo svi USB flešovi se mogu namestiti tako da se PC podigne sa njih.
U većini slučajeva bilo koji kompatibilni USB fleš je pogodan za instalaciju Windows XP-a na njega. Ipak ovo su neki zahtevi koji se moraju ispoštovati kako bi sam proces uspeo.
ZAHTEVI
:

• USB fleš mora imati kapacitet od minimum 256MB prostora.
Imajte na umu da dodatne sistemske alatke i aplikacije zahtevaju više prostor.

• Većina modernih matičnih ploča prepoznaju USB fleševe kao validne butabilne medije. Ali ploče starije od dve godine vam neće pružiti ovu mogućnost, ipak ažuriranjem BIOS-a same ploče moguće je da je ova opcija dodata, međutim to već zavisi od proizvođača.

• 1.5 GB slobodnog prostora na vašem hard disku je potrebno za alat koji ćemo koristiti da obavi svoj posao. Pogotvu ako želite da dodate i Service Pack 2 i RAM disk dodatke.190 MB je onoliko koliko je potrebno PE Builder i aplikacijama opisanim u ovom tekstu, međutim dodatni dodaci i alatke zahtevaće još prostora.

• Postojanje USB 2.0 porta nije obavezno, međutim butovanje sa USB 1.1 portom traje pet puta duže.

• Windows XP Instalacioni CD
Formatiranje USB FLeša



Disk Storage Format Alatka: Ovaj HP-ov program može da formatira bilo koji USB fleš uređaj. Ovo je besplatan alat ukoliko ga već nemate preuzmite ga sa HP USB Disk Storage Format Tool
Većina BIOS-a prihvata USB fleš kao butabilan samo ukoliko koristi FAT (File Allocation Table) fajl sistem. Pre nego što ćemo instalirati Windows na fleš, on mora biti formatiran.
Instalacija zahteva korišćenje HP USB Disk Storage Format Tool. Kada ste ga instalirali pokrenite ga: Start, All Programs, HP Company. Odaberite USB fleš koji želite da formatirate i odaberite FAT kao fajl sistem u koji ćete ga formatirati. Kliknite na Start kako biste ga pokrenuli. Kada je završio morate iskopirati but fajlove na vaš USB kako biste ga napravili butabilnim,naime, %systemdrive%\boot.ini, %systemdrive%\ntldr, i %systemdrive%:\ntdetect (obično se nalaze na C particiji).USB fleš je sada spreman da podigne vaš sistem.Sledeće, pokazaćemo vam kako da podesite svoj sistem da se podigne sa USB fleša.
Podešavanje medija sa kojeg će se računar podići



Ukoliko vaš PC ima relativno novu matičnu ploču, njen BIOS već poseduje neophodne funkcije za rad sa USB medijom. Ukoliko je tako sve što treba da uradite je da podesite da prvi na listi medija sa kojeg će se sistem podići upravo i bude vaš fleš.



Isprobajte vaša podešavanja
Koji god da BIOS vaš PC koristi, veoma je važno da se postarate da su sve USB opcije aktivirane. Ovo može značiti da vam je potreban"USB Legacy Support" i "USB 2.0 Controller". Kad god je to moguće trebali biste da podesite vreme odziva na koji BIOS čeka od vašeg fleš-a.
Dodajte Service Pack 2
PE Builder program koji istalira Windows XP na vaš fleš zahteva pravi instalacioni CD Windows XP-a. Ukoliko već imate Windows XP koji sam po sebi sadrži Service Pack 2, preskočićete ovaj deo.
Napravite novi folder na vašem hard disku (na primerC:\sp2\winxp) Iskopirajte sve što se nalazi na Windows instalacionom CD-u u ovaj folder.Sada napravite još jedan folder pod imenom C:\sp2\sp2 koji ćemo koristiti za ažurirane fajlove.



Ili nađite besplatan Update-CD za Service Pack 2 ili ga preuzmite sa Microsoft.com/downloads. Preuzmite verziju pod imenom "Windows XP Service Pack 2 for IT Professionals and Developers". Saćuvajte ovaj fajl u C:\sp2 folder. Ukoliko već imate SP2 CD, kopirajte fajl pod imenom "xpsp2.exe" u već spomenuti folder.
Ažuriranje XP setup datoteka
Ažuriranje svih XP datoteka koje se nalaze u folderu koji smo prošli put kreirali "C:\sp2\winxp" zadavanjem komande:
C:\sp2\sp2\i386\update\update.exe -s:c:\sp2\winxp
Čarobnjak će aktivirati sve datoteke i pokušati da ih ažurira.
Dodavanje alata
Windows XP normalno zahteva više od 1GB prostora na vašem hard disku. Kako bismo omogućili operativnom sistemu da stane na USB fleš veličine 256 MB, sve nepotrebne komponente se moraju ukloniti. Besplatan program po nazivu PE Builder će se pozabaviti svim tim komponentama u našem slučaju. On instalira nešto što se zove Bart PE, a doslovno to možemo smatrati umanjenom verzijom Windows XP-a koja ipak sadrži sve sistemske alate.

PE Builder



PE-Builder-Instalacija: Ukoliko je to moguće instalirajte Builder u folder "C:\Program Files\pebuilder313"
Instalirajte PE Bilder, adresa sa kojeg ga možete preuzeti je http://www.nu2.nu/pebuilder/#download.
Prihvatite već ponuđen način instalacije, takozvani default. PE Builder sadrži mnoštvo korisnih sistemskih alatki, koje on sam doda na vaš USB fleš pored Windows XP-a. Oni se nalaze na vašem flešu u pod folderu nazvan "C:\Program Files\plugin", između ostalog u kojem na primer ćete nači menadžer datoteka a43 a koji je u folderu "\a43\files". Datoteka nazvana "a43.inf" sadrži podatke koje bismo inače našli u Windows Registry komponenti. Na ovaj način krstareći ovim folderom naićićete i na ostale programe kao što su AdAware ili Nero Burning ROM koje PE Builder ne instalira ukoliko mu vi to ne dozvolite. Ukoliko želite da na svoj fleš dodate i neke od ovih programa, evo načina na koji ćete to učiniti.

Nero Burning ROM



Prvo instalirajte Nero na vaš PC. Iskopirajte sve datoteke iz instalacionog foldra - najčešće to je C:\Program Files\ahead\Nero" u direktorijum "C:\Program Files\pebuilder313\ plugin\nero burning rom\files". Sada otvorite datoteku "penero.inf" u plug-in folderu nazvan "nero burning rom" nekim tekst editorom i potražite deo koji opisuje samu verziju Nero programa. Zamenite sve podatke sa vašim pravim, imenom, imenom kompanije i serijskim brojem kopije Nera koji ste kupili. Sačuvajte datoteku i izađite iz tekst editora.
Ad-Aware SE Personal
Kao i u prethodnom slučaju instalirajte ovaj program. Nakon što ste ga instalirati poželjno je i da ga ažurirate. Iskopirajte datoteku pod nazivom "defs.ref" i "ad-aware.exe" u plug-in pod folder nazvan "C:\Program Files\pebuilder313\plugin\adawarese\files".
Firefox
Umanjena verzija Firefox web pretraživača se može naći na sledećoj stranici, http://oss.netfarm.it/winpe/, ova verzija je posebno napravljena upravo za PE Builder i mini Windows Bart PE implementaciju. Nakon što ste preuzeli datoteku sa interneta otpakujte je u plug-in folder "C:\Program Files\pebuilder313\plugin".
Total Commander
Ovaj program je uistinu kao švajcarski nož ali u softerskom svetu. Jedan od najboljih menadžera datoteka, sa FTP i preglednikom slika i mnogim drugim opcijama. Instalirajte ga na svoj PC, potom iskopirajte sve datoteke i foldere iz njegovog početnog foldera u "C:\Program Files\pebuilder313\plugin\total commander\files".
Još Alatki



Neki od programa daju HTML objašnjenje na koji način se može dodati u PE Builder.
Instalacioni folderi za veliki broj drugih PE Builder plug-in programa su unapred definisani. U svakom od tih foldera naćićete HTML objašnjenje. Duplim klikom na svaki od njih ono će se otvoriti u vašem Web pretraživaču. Tu ćete naći sve potrebne informacije i instrukcije kako da dodate taj program u PE Builder.
UPOZORENJE: Što više programa dodajete, više će vam prostora biti potrebno, tj. veći USB fleš.
Podešavanje Hardvera
Kako biste naterali Bart PE da rad na vašem PC-ju postoji još par dodatnih trikova vezanih za mrežno okruženje i DSL Insternet konekcije.
Podešavanje Konekcije



Ukoliko želite da Bart PE pristupi Internetu, moraćete da aktivirate besplatan PPPoE plug in koji možete pronaći na http://www.wolfgang-brinkmann.de/BartPE/BartPE_Plugins_d.html i podesite ga prema vašoj konekciji.
Napravite folder pod nazivom "C:\Program Files\ pebuilder313\ plugin\pppoe_xp" i u njega otpakujte sadržaj pppoe_xp.cab u taj folder. kako biste uspostavili PPoE konekciju, nakon što se Bart PE podigne takođe morate startovati Network servis i PPoE servis. Kreirajte novu konekciju "New Connect..." u ponuđenim opcijama, prihvatite ime konekcije koju ste dozvolili, onda unesite ime i šifru kada vam to i zatraži.
Instaliranje Windows
Sa predefinisanom kolekcijom plug-inova kopiranih u "C:\Program Files\pebuilder313\plugin" folder i sa instalacionim datotekama Windows XP-a u "C:\sp2\winxp" folderu, imate sve što vam je potrebno za instalaciju Windows-a i dodatnih programa na vaš USB fleš. Vaš sledeći korak je generisanje datoteka za taj usb fleš drajv. Evo kako:
Generisanje Datoteka
Pokrenite ovaj proces selektovanjem "Start, All Programs, PE Builder, PE Builder". Kao vrednost polja Source zadajte u glavom prozoru putanju XP instalacionih datoteka C:\sp2\winxp. Ostavite Custom polje prazno, i ostavite već napisanu vrednost u Output takvu kakv jeste.
Kliknite na dugme "Plugins" pri dnu glavnog prozora, i proverite da li su novi dodati plug inovi koje ste sami dodali prikazali proverom Yes u Enabled koloni.
Ukoliko to nije slučaj obeležite ime plug ina koji želite I kliknite na Enable/Disable dugme kako biste ga uvrstili u svoj Windows. PE Builder će proveriti vaša podešavanja kako bi proverio da li su svi neophodni podaci dostupni i prema tome će odrediti da li je sve spremno za pokretanje procesa. U ovom momentu možete još uvek dodati još plug-inova pritiskom na Add dugme. Kada ste sve završili kliknite na Close dugme. Nakon povratka u glavni prozor uverite se da su ček polja Create ISO image i Burn to CD ne čekirana, i ako nisu kliknite na Build digme. Potrebni podaci će se u ovom momentu iz generisati.
Podizanje sa USB Fleš Drajva



Korišćenjem Bart PR programa kroz komandu liniju i njene alate konfigurisana verzija Windows-a će se iskopirati na USB fleš.
Pokrenite datoteku pod nazivom peinst.cmd koji se nalazi u
"C:\Program Files\pebuilder313\plugin\peinst" folderu. Ovaj program kopira generisane datoteke korišćene u PE Builder-u na fleš drajv kao i Windows boot datoteke neophodne za podizanje Windows-a sa njega.
Pokrenite Windows Explorer i obrišite sve datoteke sa vašeg fleša. Vratite se u komandu liniju i pritisnite 1 nakon čega ćete biti upitani za putanju vašeg izvora koji je C:\Program Files\pebuilder313\bartpe. Sada pritisnite broj 2 i dodelite slovo na kojem se nalazi vaš fleš. Pokrenite instalaciju brojem 5 pa 1. Kada se pojavi Installation completed, vaša instalacija je završena. USB je sada spreman za korišćenje. Sada imate sopstveni Windows u džepu koji možete poneti svugde sa sobom.



preuzeto sa:
http://www.cet.co.yu/arhiva/51/r51_WindowsUDzepu.htm
http://www.cet.co.yu/arhiva/52/r52_WindowsUDzepu.htm
 
Odgovor na temu

Milan Gligorijevic
Pančevo

Član broj: 73740
Poruke: 5273

Sajt: milan.rs


+80 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd28.04.2006. u 20:15 - pre 219 meseci
Da li je neko ovo probao?
Konkretno me zanima izlazak na internet, ja sam sve pokusao i ne ide, jel neko uspeo? mozda neki drugi plugin?
Integrisao sam taj pppoe_xp u miniPE ali opet nista.
Editovao sam onaj start meni, tu sam ga ubacio ali nakon toga je doslo do neke greske i ako sam ubedjen da je sve ok.
Ako nekog zanima i zeli da proba mogu mu reci na koji nacin da integrise plugin u miniPE
 
Odgovor na temu

apex
kikinda

Član broj: 31144
Poruke: 918
82.208.201.*

Sajt: www.polovni-delovi.com


+1 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd29.06.2006. u 20:18 - pre 217 meseci
I da li je nekome uspelo da se konektuje na net preko pppoe_xp
http://www.polovni-delovi.com - Najveći portal polovnih delova za sve tipove vozila
 
Odgovor na temu

Milan Gligorijevic
Pančevo

Član broj: 73740
Poruke: 5273

Sajt: milan.rs


+80 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd10.10.2006. u 21:18 - pre 213 meseci
HeyJoe BOOT CD


What is on The HeyJoe BOOT CD?
Here is the list of currently available software and utilities:
A43 File Management Utility - file browser

Ad-aware - very good antispyware software

Angry IP Scanner - scanner with GUI

aspi drivers - drivers for your CD

bginfo - nice little gadget. When this CD boots, it writes a peace of info on your background wallpaper.

Bart's Stuff Test (free edition) - is a small win32 application for long time heavily stress testing storage devices. Bst5 supports testing at file and device level.

CheckDisk - well known feature.

DefragNT - presents the user with many options for disk defragmenting (including various file sorting criterias) and many informations about the opened partition. It is a visual-rich tool which will even allow you moving a specific portion of a specific file to a specific location.

Dependency Walker - scans any 32-bit or 64-bit Windows module (exe, dll, ocx, sys, etc.) and builds a hierarchical tree diagram of all dependent modules.

Diskview - shows you a graphical map of your disk, allowing you to determine where a file is located or, by clicking on a cluster, seeing which file occupies it (Sysinternals)

Dos 16-bit support for WinPE

Drive Snapshot - Restoring an image on a new/empty/replaced disk drive

Elite - all-in-one hackers tool (nuking, flooding, ping,etc,etc,...)

Essential NetTools™ v.3.2 - Essential NetTools is a set of network tools useful in diagnosing networks and monitoring your computer's network connections. It's a Swiss Army knife for everyone interested in a set of powerful network tools for everyday use.

Everest - gives you detailed information about your system: hardware, installed software and most detailed info about your Windows parameters

File Gateway - A Peer to Peer file transfer tool, that is friendly with HTTP proxys/firewalls/routers/etc
Freeway FTP - A Freeware FTP server and client

HoverIP - usefull little thing. Has GUI for nslookup, rooting table, ping, traceroute, port scaning.

HoverSnap - a free handy snapshot tool with jpg, png, bmp and gif support.HoverSnap can take snapshots of the full screen, active window or a selected area.

Irfanview - nice replacment for ACDSee, and it's free.

Killerwall - quote(a word from the author): „KillerWall started it's life as a programme that, using a technique called ”Flooding„, became quite popular (namely ”Sub7 Killer„). When an attacker ”Scanned„ your computer to see if you was infected by the Sub7 Trojan, it would kick them offline (Denial of Service, or DoS) by ”Flooding„ (constantly sending information) their ”Client„ (part of the Sub7 Trojan that allows people to take over computers across the internet). After some interest in the Sub7 Killer, I developed it into using multiple threads (it could listen to more than 1 port), adding a couple of useful tools (A graphical version of the MS-DOS command, NETSTAT - this shows all current connections your computer has to the internet & a process listing & terminator so you could see what programmes were running, and stop them where appropriate - great for Trojans). KillerWall Freeware edition was made.”

Mcafee AV - antivirus scanner

McAfee AVERT Stinger - removes most common viruses, worms and trojans

mozilla_embed - popular free browser

Nero - THE CD burning tool

network drivers - this CD can run on a network, you just have to configure IP, DNS, etc, at startup. It even has a Gigabit Ethernet driver.

Off By One Web Browser - little browser

Opera - Opera is a shareware internet browser.

It is still not in IE league and you must pay for it but it is a good alternative.

PCI Tree - PCItree displays all components of the PCIbus as a tree structure. The Config Space of devices can be read and edited. If a device features io or memory space it can be read and edited as well (but be carefull! it can hang or even damage your hardware!).

putty - SSH client (probably the best out there)

Remote Desktop Client

Restoration Version 2.5.14 - Restore files which are deleted from the recycle bin or deleted while holding down the Shift key by mistake. Conversely, this program has another function that makes it almost impossible to restore all deleted files. You can use it after deletion of confidential documents, embarrassing files and so on.

SHOWMHZ - shows exact speed (actually, the correct term is „frequency”) of your CPU and some other details.

Tiny Hexer - hexeditor for binary files

Total Commander - file browser

VFD - This is a virtual floppy disk driver for Windows. It can mount a floppy image file as a virtual floppy drive and directly access the contents

TightVNC -(GNU-GPL) is a free remote control package derived from the popular VNC software. With TightVNC, you can see the desktop of a remote machine and control it with your local mouse and keyboard, just like you would do it sitting in the front of that computer.

Winrar - russian file archiver. Has better compression than WinZip
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd10.10.2006. u 22:14 - pre 213 meseci
Jel ovo urađeno pomoću Bart PE? Ja odavno planiram da napravim svoju verziju pošto ima bezbroj pluginova ali pošto to traži malo više vremena, završava mi posao i MiniPE. Ipak, ne deluje mi da ga nešto ažuriraju, jeste da sam našao neku verziju od 18.08.06. ali mi se čini da je u pitanju samo update antivirusa a ne neka konkretna promena.
 
Odgovor na temu

Milan Gligorijevic
Pančevo

Član broj: 73740
Poruke: 5273

Sajt: milan.rs


+80 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd11.10.2006. u 08:47 - pre 213 meseci
Da, isto kao i miniPE. HeyJoe ima malo manje programa i radio ga je naš čovek.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd11.10.2006. u 10:52 - pre 213 meseci
To i jeste namena PE Builder programa da svako napravi live XP, osnovna varijanta ima nešto malo programa ali je upotrebljiva pa ko ima vremena, može da napravi i jači paket od MiniPE. Ovo poslednje je prilično očigledno iz priloženih slika. :)
 
Odgovor na temu

Iksi
ivan Kostov
koordinator informatickog centra za
slepe, Medicinska skola
Beograd

Član broj: 44520
Poruke: 1558
*.com
Via: [es] mailing liste

ICQ: 2147483647


+12 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd11.10.2006. u 16:52 - pre 213 meseci
Caos! Kako da dodam program u MiniPE?
U pitanju je jaws for windows. U napred hvala svima..
 
Odgovor na temu

Milan Gligorijevic
Pančevo

Član broj: 73740
Poruke: 5273

Sajt: milan.rs


+80 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd11.10.2006. u 18:39 - pre 213 meseci
Ako niko ne napiše probacu ja za vikend. Ima malo više posla pa mi treba vremena.
 
Odgovor na temu

Iksi
ivan Kostov
koordinator informatickog centra za
slepe, Medicinska skola
Beograd

Član broj: 44520
Poruke: 1558
*.com
Via: [es] mailing liste

ICQ: 2147483647


+12 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd12.10.2006. u 09:22 - pre 213 meseci
hvala milane puuno imas pice za ovo.. Tacno sam znao ko ce da uskoci jos
jednom thanks.
 
Odgovor na temu

Milan Gligorijevic
Pančevo

Član broj: 73740
Poruke: 5273

Sajt: milan.rs


+80 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd21.10.2006. u 12:10 - pre 213 meseci
Prošlog vikenda nisam imao vremena pa ću probati sada da pomoglem.

Prvo kreiraš preko BartPE-a windows sa željenim plugin-om.
Otvoriš bartPE folder => Programs => kopiraš taj program koji si ubacio u miniPE-ov folder Programs (prethodno otvoriš miniPE sa nekim programom za editovanje .iso fajla).
Sada ti ostaje da ga ubaciš u start meni kako bi ga pokrenuo.
Otvoriš fajl Programs => Nu2Menu => nu2menu.xml u Notepad-u.
Kopiraš liniju/e iz bartPE-a u miniPE. Tu može doći do malih problema pa je potrebno malo igranja.
Kada sačuvaš izmene fajla nu2menu.xml, pokreneš fajl nu2menu.exe da vidiš da li se pojavio program u startu.
Ako je sve ok, reži .iso fajl.

Nadam se da ćeš ovako razumeti. Mrzi me da pravim tutorijal sa slikama (mada sam i to planirao).
Javi da li je uspelo.
 
Odgovor na temu

Iksi
ivan Kostov
koordinator informatickog centra za
slepe, Medicinska skola
Beograd

Član broj: 44520
Poruke: 1558
*.com
Via: [es] mailing liste

ICQ: 2147483647


+12 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd21.10.2006. u 14:22 - pre 213 meseci
Hmm komiram program instalaciju ili vec instalirani program sa pc-a, tj da
li on raspakuje pri butovanju sveinstalacijske file-ove programa ili ih
kopiras iz program files-a pa ih mini pe tako pokrece.
 
Odgovor na temu

Iksi
ivan Kostov
koordinator informatickog centra za
slepe, Medicinska skola
Beograd

Član broj: 44520
Poruke: 1558
*.com
Via: [es] mailing liste

ICQ: 2147483647


+12 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd21.10.2006. u 14:46 - pre 213 meseci
Caos. Procitao sam neki tutorial za instalaciju windows-a na usb flash. Ima
li neke razlike kada se pravi minipe za flash i kada se podize sa cd-a.
Takodje kako treba izmeniti boot.ini jer imam 2 os-a. Pozz i hvala u napred
 
Odgovor na temu

Milan Gligorijevic
Pančevo

Član broj: 73740
Poruke: 5273

Sajt: milan.rs


+80 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd21.10.2006. u 19:00 - pre 213 meseci
Skineš neki program ovde.
Pokreneš bartPE i u njemu imaš opciju Add Plugin, nađeš putanju do .cab fajla koji si skinuo i tako integrišeš program u bartPE. Kada završi pravljenje live windows-a napravi ti i folder u koji je bartPE instaliran. Otvoriš taj folder pa Programs i tu imaš novi folder (npr. Pera ako je program koji si ubacio bio Pera.cab), taj folder kopiraš u miniPE-ov folder Programs.
 
Odgovor na temu

Iksi
ivan Kostov
koordinator informatickog centra za
slepe, Medicinska skola
Beograd

Član broj: 44520
Poruke: 1558
*.com
Via: [es] mailing liste

ICQ: 2147483647


+12 Profil

icon Re: Instalirati windows na dvd30.10.2006. u 16:31 - pre 213 meseci
e ovako... ja skinuo neki minipe i sad nemogu da se snadjem da dodam
aplikaciju u start dakle sta kopirati tacno u xml file i gde tacno.... ili
jos bolje ako to nesto dodati na desktop
 
Odgovor na temu

[es] :: Windows desktop :: Instalirati windows na dvd

Strane: < .. 1 2 3 4 5

[ Pregleda: 25514 | Odgovora: 83 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.