Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

OWASP Evening #3 6. avgust 2012, ETF

[es] :: IT događaji :: OWASP Evening #3 6. avgust 2012, ETF

[ Pregleda: 3324 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dreadknight
Nikola Milosevic
Beograd

Član broj: 113813
Poruke: 66
*.westend.com.

Sajt: www.inspiratron.org


+3 Profil

icon OWASP Evening #3 6. avgust 2012, ETF26.07.2012. u 12:34 - pre 142 meseci
Evo i novog obaveštenja o novom OWASP Evening-u.

OWASP Evening predstavlja okupljanje profesionalaca, studenata i drugih zainteresovanih za informatičku bezbednost, bezbednost aplikacija i mreža. OWASP Evening se održava početkom svakog meseca, počev od maja 2012. godine.

Treći OWASP Evening će se održati u ponedeljak 6. avgusta 2012. godine sa početkom u 19 časova, u učionici 61 Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu (Bulevar kralja Aleksandra 73).

Tema je: OWASP Top 10: Cross-site Request Forgery, Broken Authentication and Session Management i Security Misconfiguration

Predavač: Vladimir Polumirac, freelancer koji se bavi razvojem za web u PHP/MySQL i za android, kao i bezbednošću iz ugla sistem administratora.

Kao što već tradicija nalaže, potrebna je prijava (zbog broja učesnika): https://docs.google.com/a/owas...VHMzaXhURlFyTWdZSFl2T2FHZ2c6MQ

Open Web Application Security Project (OWASP) je međunarodna profesionalna organizacija koja okuplja firme, edukativne ustanove i profesionalce iz oblasti aplikativne bezbednosti. Cilj OWASP projekta je učiniti bezbenost aplikacija, osobito na internetu vidljivom, kako bi korisnici aplikacija bili upoznati sa rizicima i donosili ispravne odluke.
Pod okriljem OWASP projekta rade se mnogi projekti koji imaju za cilj da unaprede aplikativnu bezbednost. Svi projekti pod okriljem OWASP projekta su open source projekti, odnosno projekti otvorenog koda i koji na slobodan način mogu da se koriste, kopiraju i modifikuju. Projekat OWASP Top 10 je postao de facto osnova za testiranje ranjivosti web aplikacija i gotovo svi skreneri ranjivosti podržavaju provere na ranjivosti navedene u pomenutoj listi. Takođe OWASP Application Security Verification Standard je postao zapaženi standard prilikom verifikacije web aplikacija.

Pored globalnih projekata OWASP ima lokalne zajednice širom sveta. Trenutno postoji oko 250 lokalnih zajednica u više od 90 država sveta. Zadatak OWASP lokalnih zajednica je da učine računarsku sigurnost vidljivu na lokalnom nivou kroz organizovanje debata, predavanja i konferencija.

Zvanična prezentacija OWASP: http://www.owasp.org

Prezentacija OWASP lokalne zajednice u Srbiji: https://www.owasp.org/index.php/Serbia
 
Odgovor na temu

[es] :: IT događaji :: OWASP Evening #3 6. avgust 2012, ETF

[ Pregleda: 3324 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.