Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Detektovanje src slike

[es] :: PHP :: Detektovanje src slike

[ Pregleda: 1195 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

deZio
Inđija

Član broj: 150608
Poruke: 345
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+38 Profil

icon Detektovanje src slike08.11.2010. u 08:13 - pre 164 meseci
Pozdrav!

Imam jedan problem, nije nerešiv ali bih hteo da čujem vaše mišljenje ukoliko mislite da se ovo može rešiti na bolji način. Hteo bih da prikažem statusne ikonice WLM na sajtu(online, away itd.). Na njihovom sajtu sam preuzeo kod u kojem se izmedju ostalog nalazi i URL koji se stavlja u SRC slike na mojoj stranici koja prikazuje status ikonicu. Taj URL je http://messenger.services.live...ve.com/presenceimage?mkt=en-US. E sad iz URLa se ne vidi da li je to PHP ili neki drugi jezik koji generiše odgovarajuću sliku tako da ne znam kako ona radi. Kada se moja stranica učita umesto pomenutog SRC stoji direktan URL slike(http://www.wlmessenger.net/static/img/presence/Online.gif) što znači da ta njihova skripta vraća normalan URL do slike. E sad meni treba da uhvatim taj URL do slike(http://www.wlmessenger.net/static/img/presence/Online.gif) u PHPu jer želim da ako je na primer basename Online.gif, da SRC promenim u neku moju statusnu ikonicu. ako je to moguće pošto ne kontam kada se taj SRC promeni. Za sada sam to rešio na taj način što pomoću JS uzimam SRC pri učitavanju stranice i menjam ga u putanju ka mojoj slici. Ali bih želeo da to rešim odmah na serverskoj strani(ako je moguće). Nadam se da nisam zakomlikovao problem..:D

edit: Ipak sam pogrešio. U page sourcu ipak ne stoji direktan link do slike, ali iz browsera kad idem na open te slike, odvede me do direktnog url-a.

edit2: Rešio sam problem. :) Pošto je ta skripta sa WLM sajta radila proveru statusa pa redirekt ka odgovarajućoj ikonici statusa, taj URL ikonice sam uspeo dobiti korišćenjem get_headers funkcije iz koje sam izvukao Location header.

[Ovu poruku je menjao deZio dana 08.11.2010. u 10:03 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao deZio dana 08.11.2010. u 10:28 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Detektovanje src slike

[ Pregleda: 1195 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.