To sam i ja primetio, poenta je da se prilikom odbijanja invertuje vertikalni impuls (krene naviše), ali loptica ne beži iz zone kolizije pa se u sledećem ticku opet odbije naniže. Treba samo uvesti da se, osim što se promene koordinate loptice, promeni i njena Y osa (da ide malo nagore).
In a game of chess you must never let your opponent see your pieces - Zap Brannigan
evo i ja sam pokusao da napravim pong! :D
cilj mi je bio da igra bude fullscreen i da se u zavisnosti od velicine monitora (tj rezolucije) povecava/smanjuje prostor na kome se igra...
mislim, u tome sam uspeo... samo mi je problem ovaj flickering!!! (ARGH!!)
evo kod, pa vidite moze li ikome bilo sta odavde da koristi...
Čovekova dostignuća prevazilaze njegovu maštu.
06.03.2005. u 01:50
Aleksandar Ružičić Developer, Haragei Creative Solutions Beograd - Čačak
Moderator Član broj: 26939 Poruke: 1778 *.yu1.net.
Pong ti je super!
Evo ja ovu moju najprostiju verziju jos malo pa sam prepravio!
Imas znaci i Engine!
Ajde ja cu moj da Uploadujem za kojih sat-dva!
CAO!
Ljudi stvarno je glupost praviti igre u visual basicu, ovaj pong u c++ u moze se svesti na hiljadu puta manje koda,
zato svak ko hoce da pravi igre ni slucajno da uzima VB(ne govorim ja da VB nevalja).Ko hoce da pravi "sitne Win aplikacije" Vb je solidan!!!!
Ja sam skoro radio slicnu igru kao vasu tj istu samo sto sam je radio u game makeru i uradio sam igru i za 4 playera.Treba jos malo da je doradim.Ali je u sustini gotova.
Ako vas zanima mozete da je skinete http://rs78.rapidshare.com/files/60451757/MULTI_BOOL.rar