Sandra potpuno si u pravu.
U Pozarevcu je isto, ako ne i gore. Jos prosle godine u februaru mi je licno sef RJ Telekom Pozarevac rekao da ADSL na mojoj centrali treba da pocne krajem marta. Posto je prosao mart a nije pocela realizacija pozvao sam da pitam sta se desava, i kada ce poceti prikljucivanje na mojoj centrali. Taj isti sef mi je rekao da ta centrala za sada nije u planu. Ja sam pitao kako nije u planu sad, a u februaru je bila, a on me je pitao odakle meni ta informacija. Nakon sto sam mu ja rekao da mi je on licno to saopstio, on se samo nasmejao, i izjavio da to nije tacno i da on meni, ili bilo kom drugom nije davao nikakva obavestanja.
Pocetkom ovog meseca sam sasvim slucajno saznao da par radnika TS-a, koji su prikaceni na moju centralu imaju ADSL. Ponovo sam pozvao gore pomenutog sefa (neki Tasic ili tako nekako). Pitao sam kako to neko na mojoj centrali moze da ima ADSL a neko ne, nasta mi je on odgovorio da to nije tacno. Kada sam mu ja naveo ime jednog od njih, i napomenuo da rade u TS-u, on mi je odgovorio da to jeste tacno, ali da to nije zato sto su radnici TS-a, vec zato sto imaju ISDN liniju. Pa dobro, rekao sam ja, i ja pristajem na to da prikljucim ISDN liniju ako je to uslov da dobijem ADSL, a on mi je vrlo kratko odgovorio da vise nema tehnickih mogucnosti za ISDN. Nakon ovoga je nas razgovor trajao jos veoma kratko, uz zalupljenu slusalicu na kraju.
Resio sam da sledeci put razgovor u vezi ADSL-a snimim i postavim na net. Covek ili ni sam nezna sta prica, ili se pravi blesav, ili je primio pare od wireless provajdera, pa sad gleda da sto vise uspori omogucavanja ADSL usluga. Inace ove godine je bila ista prica kao i prosle. U februrau su rekli krajem marta, a sada u martu do kraja godine. Samo se plasim da i sledece godine ne bude ista prica kao prosle i ove tekuce.
Clara pacta, boni amici! - Clear agreements, good friends! - Čist račun, duga ljubav!