> 1. Time Zone Pt.1
>
> Kroz ovu stvar se provaljuje ko su nam muzicki idoli :)
Prvo da kazem da me stvar jako podseca na neku koju sam cuo, ali ne mogu da se setim na koju, a tom utisku doprinosi i ona nestandardna ali zanimljiva podela u glavnoj temi na 3 i 5 delova (pattern-a). Ajde napisi ako nije problem na koga ste se to ugledali prilikom rada na ovoj temi.
Generalno, stvar moze da bude super ako se uradi do kraja i remiksuje. A sto se tice kvaliteta demo verzije, stvar zvuci jako loshe i slusalac verovatno ne moze da stekne neki pozitivan utisak jer sve shushti i transponuje (posebno strings). Preporucio bih svima da snimate NAJMANJE u 112 Kbps 44100 Hz, jer sve ispod toga zvuci loshe i tako kvarite svoje delo! Kud 900 KB tu jos i 200-300.
Jos samo jedan savet, ritam je mnogo jednostavan, nema pozadinskih zvukova nego samo 3-4 jednostavne trake, popravi to jer ritam mnogo doprinosi opstem utisku.
> 2. The Inspace (http://www.geocities.com/yueroticshop/the_inspace_demo.mp3)
>
> Stvar nije jos provucena kroz efekte niti je radjen mastering (cak ni vol nije svuda kako treba :() ali kontate poentu...
>
Kako ko! :) Ja bash i nisam skontao, pa mi se u toj stvari svidja samo ritam koji je stvarno odlican, kao da si usemplovao neki ili koristio gotov loop, a? Ja nikad ne koristim loop-ove nego sam napravim svaku notu u ritam sekciji itd. tako da mi bez masteringa teme zvuce malo praznjivakve u odnosu na ovo sto sam cuo ovde. Ako si radio sam, kako si dobio tako nekako bogat zvuk? Meni jedino to fali da provalim pa da mi stvari zvuce super.
A onaj glas koji se stalno ponavlja, bas nekako iritira i ne bih preporucio da ide toliko dugo, nego samo mozda 8x da se cuje i da ide drugi deo. Malo mi lici na jednu staru stvar od Skutera ali to je cisto mala asocijacija.
Da zakljucim, prvu stvar zavrshi i ladno mozes da je stavis na CD, a ovaj drugi loop trebas da dopunis necim i malo da skratis onaj glas jer bas nekako smeta.
Pozdrav!
[Ovu poruku je menjao SashaNBG dana 19.10.2005. u 11:47 GMT+1]

Re: Radovi članova ES
VAŽNO SAOPŠTENJE!