Prateći situaciju u poslednje vreme (iz dana u dan, iz meseca u mesec), primećujem da su glavni predvodnici masovne produkcije DVD rezača (Nec, Pioneer, Sony/LiteOn) gotovo obnevideli od silne želje da namlate pare produkujući sve više i više modela mesečno (gotovo nedeljno).
Nusefekat svega toga je situacija koja je, kako vidimo, alarmantna. Nema dana da ne čujem kako neko ima problema sa LeadIn-om, zapucavanjem cele mašine i tako time, a nezavisno od proizvođača. U svakom slučaju, gotovo uvek se kao epicentar problema pojavi neki član tria Nec-Pioneer-Sony.
Neverovatno!
Zaista počinjem ozbiljno da verujem da je najbolji rezač koji sam ikada koristio neki od BTC modela (ne mogu više da se setim koji, osim da reže 4x). To je ljudi najtiši rezač na planeti. Ne samo da ne škripi, škrguće i huči, već mu se ni tray mehanizam ne čuje!!! Ako ne gledate dok se otvara, nećete ni znati da li se otvorio!
Sve više me oduševljavaju proizvođači "iz zapećka" - Benq (Acer), Asus (ipak diletant u ovoj sferi doskora), BTC (mislim da je i vrapcima jasno da sam očaran njihovim rezačima) itd.
Gigabyte me je isto oduševio (iako je to, kao i Sony, isto LiteOn) modelom W0808A, koji još uvek posedujem (pored Sony DRU-710A; poslednji "pravi Sony", bla, bla...), ali ni izdaleka kao BTC.
Šta sad da kažem? Zbunjen sam. Toliko.
Pozdrav