Stvar je jako hitna jer mi sef sjedi za vratom i masine nerade, dakle imam u mrezi 15 racunara svi racunari su na NT platformama osim 3 racunara, svih 15 racunara se kace na file server na kojem ima domena koju svi koriste te mi taj server osim za file shering sluzi kao DHCP, imam jedan wireles gateway i jedan switch. E sada neki dan su mi dva racunara dobile cudne IP adrese ustvari cudne su u odnosu na one koje im dodjeljuje server, jer server im dodjeljuje one adrese koje im je dodjeljivao i prije a kod njih se prikazuju neke druge i osim toga default gateway im nije onaj koji bi trebao da bude nego mi je zadnja znamenka u IP adresi gateway-a promijenjena tako da se ustvari kace na nepostojecu IP adresu. Oni su vidljivi na mrezi svi vide njih i oni vide sviju imaju pristup i serveru ali sada nemogu na internet.
Napominjem da sam unosio rucno IP adrese i racunara i default gateway-a i kada odem u "comand prompt" i upisem IPCONFIG on meni pokaze bas one adrese koje bi i trebale da budu to jest one koje sam ja unjeo sali na internet i dalje nemogu. Ta dva racunara su na WIN 98

Jako hitno cudne IP adrese od DHCP-a