Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

malloc() implementacija

[es] :: C/C++ programiranje :: malloc() implementacija

[ Pregleda: 2087 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.rcub.bg.ac.yu

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon malloc() implementacija04.05.2001. u 18:51 - pre 218 meseci
Treba mi neki jednostavni algoritam za malloc() (samostalni).
Slab Allocator je suvise komplikovan, ako neko zna neke druge jednostavnije (a da nije 'bitmap', ili 'reference lists') neka javi i da informacije o tome...

Mozda ovo nije za C diskusije (cak je mozda pre za ASM, ali nije ni za nju), ali posto pisem u C-u, ajde ovde da se vrnem...

Usput, ja cu da pregledam net za zanimljive stvarcice, pa cu mozda i sam nesto naci...
Ako znate, obavezno mi jav'te, posto mi treba do sutra (ako ne nadjem nista lepse, stavicu 'bitmap' ili 'reference lists')...

Ne interesuje me dinamicka alokacija (aka 'automated garbage collection', 'dynamic allocation'), vec najobicnija staticka...

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.rcub.bg.ac.yu

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: malloc() implementacija06.05.2001. u 03:18 - pre 218 meseci
ok, snasao sam se... nisam nasao nista dovoljno jednostavno sto moze da se implementira za 1-2 sata, pa sam se ipak odlucio za "first-fit" pomocu "reference lists"... toliko o tome, hvala na "pomoci", ajd' da ne brisem poruku... konkurs zavrsen...



Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: malloc() implementacija

[ Pregleda: 2087 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.