Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako prepoznati ENTITETE pri izradi DB???

[es] :: Baze podataka :: Kako prepoznati ENTITETE pri izradi DB???

[ Pregleda: 1078 | Odgovora: 5 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

858
Armin Bahtic
BiH

Član broj: 39711
*.dslam.ob.bih.net.ba.

icon Kako prepoznati ENTITETE pri izradi DB???17.11.2004. u 12:10

Pozdrav raja,

imam slijedeći problem: Dobio sam projekat da za "Obračun Plaća" izradim Data Base u MS Accesu (Office 2003), to samo po sebi i nije toliko problematično kada bi ja samo mogao prepoznati šta su mi tu ENTITETI. Pa ako neko tu može pomoći bio bi mu zahvalan.
17.11.2004. u 12:10 

Zidar
Canada

Član broj: 15387
*.eqao.com.

icon Re: Kako prepoznati ENTITETE pri izradi DB???17.11.2004. u 20:22
Ako ne znas sta je Entitet, onda je ovo pitanje za forum Baze Podataka. Takodje, u tom slucaju ne stoji
Citat:
Dobio sam projekat da za "Obračun Plaća" izradim Data Base u MS Accesu (Office 2003), to samo po sebi i nije toliko problematično
Naprotiv, veoma je problematicno.

Usput, pre 20 godina u Bosni je obracun plata bio zanimanje i samo nekoliko majstora je to radilo i svi su oni radili za po nekoliko firmi. Naravno da je tada obracun plata bio mnogo slozeniji - samodoprinosi, krediti, regres, topli obrok, interna kasa, etc. Ali nije prosto ni danas, verujem. I nece bez entiteta. A mozda su entiteti Federacija i Republika Srpska :-)

Eto tiga na. Pravim se mnogo pametan a ni temu ne umem da prebacim iz foruma u forum. Simke, pomazi ako boga znas :-)
17.11.2004. u 20:22 

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
*.dialup.xtra.co.nz.

Sajt: www.sandfield.co.nz

icon Re: Kako prepoznati ENTITETE pri izradi DB???18.11.2004. u 05:24
Prebaceno:)

Inace kao sto Zidar rece, nije da nije problematicno. Mislim da bi bilo mnogo bolje i jednostavnije da kupis neki sistem koji vec radi to sto ti treba. Ja se licno nebih upustao u avanturu pravljenja nekog finansijskog sistema - ima ih mali milion na trzistu, nevidim razlog zasto bih ja morao da nparavim jos jedan.
All beer is good. Some beer is better.
18.11.2004. u 05:24 

_owl_
Centar - BG

Član broj: 318
*.vdial.verat.net.

Sajt: home.drenik.net/~owl

icon Re: Kako prepoznati ENTITETE pri izradi DB???18.11.2004. u 14:16
Pa ako ne zna da razlikuje entitete onda je vrlo problematicno. Ukratko, uopsteno i ne bas sasvim tacno za entitet mozes da uzmes bilo koju imenicu iz opisa problema a koja oznacava pojam koji treba da bude "trajan" (za datu aplikaciju). Uglavnom potrazi malo literaturu koja se baci projektovanjem baza podataka.
Owl
18.11.2004. u 14:16 

drbogi
Dragoljub Bogićević
??

Član broj: 5045
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.lalalaa.com

icon Re: Kako prepoznati ENTITETE pri izradi DB???18.11.2004. u 21:06
PLate su jedna od najosetljivijih aplikacija. Prvo svi će da te rastrgnu ako nešto zezneš, a drugo propisi se menjaju jedno 2X nedeljno, pa ti vidi. Dakle sačuvaj živce, batali to.
"Jedina misao despotizma jeste preziranje čoveka, oduzimanje čoveku čovečnosti; i ta misao ima pred mnogim drugim mislima tu prednost što je ujedno i činjenica. Despotizam vidi čoveka uvek lišenog dostojanstva. Ljudi se utapaju u glibu prostog života pred njegovim očima i za njega samoga."
18.11.2004. u 21:06 

[es] :: Baze podataka :: Kako prepoznati ENTITETE pri izradi DB???

[ Pregleda: 1078 | Odgovora: 5 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.