Citat:
King013: Koliko sam ja upoznat sa Deltinim poslovanjem, a mislim da jesam, Italijanske Generalie nemaju veze sa Deltom sem u imenu i na konto tog imena imaju vlasnicku strukturu 50-50, ali Itajiana u celom poslu nema vec sve "TATA" drzi u svojim rukama...E sad ni to nije sve...Na pitanje njima upuceno ko garantuje meni da vi danas sutra necete propasti, on imaju pricu o reosiguranjima, ali i pricu mi ne mozemo da propadnemo vec kod osiguravajucih kompanija koje propadaju to ide po principu veca riba, jede manju ribu, pa ce ih kao neko kupiti, a oni u dugovima do guse i reosiguravaju sopstveni kapital u mrezu reosiguranja, a ne klijentov program...Za razliku od GRAWE-a koji program reosigurava u najvecu reosiguravajucu mrezu u svetu gde 136 kompanija na 5 kontinenata garantuje klijentov program...Ali ono sto me kod Delte najvise nervira, iako mi drugarica radi tamo i pricali smo vec par puta...Sto neprekidno smaraju ljude na fiksni telefon da dodju sa njima da pricaju...Moja odluka je pala na Grawe i program SAFE- LIFE i prezadovoljan sam...A i ono sto je meni bilo bitno je da se GRAWE za razliku od 98% kompanija kako oni kazu ne igra na berzi vec ulaze u nekretnine i banke...Jer u mnostvu navale svakakvih osiguranja odvojio sam vreme za sve poslusao programe i nikom mi nije ponudio bolji program od Safe- Life-a, mozda ce se za godinu, dve,tri pojaviti i bolji program ali cu ja tu vec izgubiti par godina svog zivota...A po meni o ovakvim dugorocnim zivotnim projektima covek treba da razmislja bukvalno 20 minuta i da jednom u zivotu samo sebi stvori obavezu koja mu moze promeniti starost
E ovako, šta ko priča u to neću da ulazim. A iz ovoga što ste napisali mogu da konstatujem da slabo poznajete materiju, pa Vam savetujem da se pre sledećeg obraćanja malo i informišete.
To da li treba ulagati novac kod "TATE" ili kod Grawea, Winera ili neke druge kompanije ostavite ljudima da odluče na osnovu ponuda pomenutih osiguravajućih kuća. Što se tiče reosiguranja, sve osiguravajuće kuće pa i Delta, koja Vas nervira, osiguravaju velike rizike kod kompanija koje se bave reosiguranjem i Vaša priča o malim i velekim ribama nema nikakvog smisla. A što se tiče telefonskog vida informisanja i prodaje to je sasvim normalan vid poslovanja u celom svetu.
Najviše ste izmanipulisali tvrdnjom da 98 posto osiguravajućih kuća ulaže u akcije na berzi. Sve osiguravajuće kompanije su pod strogom kontrolom Narodne banke, koja određuje gde novac može biti uložen i ima direktan uvid u sva uložena sredstva i poslovanje osiguravajućih kuća. I ni jedna kuća ne može da investira u akcije, već samo da dugoročno ulaže u investicije sa najmanjim rizikom.
I na kraju mogu samo da Vas upozorim da na ovaj način, iznoseći ovakve podatke, činite štetu svim osiguravajućim kompanijama, a najviše samom Grawe osiguranju, koje je dobra kompanija sa velikom tradicijom.
[Ovu poruku je menjao osiguravač dana 09.04.2008. u 04:34 GMT+1]