Pa prepisi posledni byte EBP-a sacuvanog na stacku sa ! ili @ pa gledaj gde program skace posto se vrati iz tvoje prvobitne funkcije...
Na tu adresu gde 2gi ret pokazuje probaj da stavis kod svog shellcode-a...
Nesto tipa... [nooooooooooooooooooop][shellcode][&pocetak_stringa][@]
mislim malo je za***ano ovo iskoristiti ali sanse postoje... kad god postoji buffer overflow imas i mogucnost da zeznes kod... kako... e to ce ti trebati mnogo vremena... uzgred ako je rec o remote exploitu sanse da ovako nesto uspes su ti ravne 0... ali ko zna mozda te ipak uk**** pa ti uspe na nekoj host machine...
Uzgled pogledaj da li f-ja koja pravi buffer overflow stavlja NULL na kraj recimo
[buffer][ebp][eip] ->>>>>>>>[buffer @@@][@@@@][@eip] ili ako unese manje
[buffer][ebp][eip] ->>>>>>>>[@@@@@@@@@]@NULLffbf][eip] ako to radi ta fj-a onda bas nemas srece =) doduse program ce pasti svakako samo je pitanje kad...
doduse exploit ne bi bi bilo tesko napisati na local machini i za taj server progy ako trci na tvom kompu... uz pomoc dbg-a i dosta pakli cigara trebalo bi da dobijes valjano resenje...
Evo ti par konstruktivnih saveta --->
1. probaj da overwritujes poslednjii byte ebp-a sa @ ili !, prati gde program sakce posle toga... vskako da ce biti segmentation fault samo je pitanje gde...
2. Gledaj da li se na tu memorijsku adresu moze nesto upisati...
recimo : Program prvo uzima neke podatke od usera i obradjuje ih...
Zatim ti trazi da uneses buffer koji pravi overflow... tehnika bi recimo
ovde izgledala ovako
1. posaljes svoj shellcode na prvi imput izmedju ostalog u njemu je i adresa tvog shellcode-a recimo da to ovako ispadne [&shellcode][noooooooop][shellcode] ili kako vec, zatim posaljes buffer za overrun =>> AAAAAAAAAAAAAAA...AAAAA% ili ! prebrises ebp
3. Ako si shvatio sta sam hteo reci, mozda ti podje za rukom da napravis exploit... inace nemoj ocekivati da przo dodjes do tacnog resenja, ovo iziskuje dosta vremena i nerviranja...
4. Ako ne uspes iz prvog puta otvori gdb i trazi opet... dok ne uspes... resenje ce naici kad tad... =)
poz...
Nadam se da sam pomogao donekle sa ovim mojim postom =)
Oni ostali, ja se raspao...
četničke pesme
get out of ma way you bi***...
Ne čitam pp, ako nekom trebam ima mail : chetnik(na)atlas(tačka)cz