... a koliko mi je poznato mi sa Zemlje vidimo samo juznu poluloptu Meseca jer je njegova osa u odnosu na nas horizontalno postavljena te severnu ( tzv. " tamnu stranu meseca " ) nikada i ne vidimo i samim tim je i Nile predpostavio da Mesec ne rotira oko svoje ose jer on sa Zemlje uvek vidi samo jednu istu sliku meseca - odnosno juznu . Mesecev ekvator je zapravo ona kruzna ivica oboda koji mi vidimo . Kada bi postavili mesec da mu polozaj ose bude kao zemljin , onda bi smo videli mesec sa svih strana .
I jos nesto , vidim da su ovde mnogi lupali gluposti pa rekoh da malo razjasnimo stvari .
Rotacija je okretanje oko svoje ose .
Revolucija je kretanje oko tudje ose .
Neko je pominjao da covek koji stoji na zemlji - koja vrsi revoluciju oko sunca - automatski vrsi rotaciju, odnosno da se okrece oko svoje ose sto je totalna laz . Recimo , ako stojim 24 sata okrenut ledjima suncu i oko njega se krecem zajedno sa Zemljom , ja ni jednog trenutka necu videti licem sunce jer je moguce da ga vidim jedino ako se istovremeno okrecem oko SVOJE ose . Tako da ... mislim da je kasno i da idem da spavam , a onaj kome nije jasno neka nadje Atlas iz osnovne skole pa neka lista .
Imamo pravo da se žalimo na život jedino ako od njega tražimo nemoguće.