Vrlo dobar text, mada moram da priznam da mi je dolovao malo zbunjujuce, na trenutak, kada sam video C implementaciju (virtuelne) klase i v-table ;)
Da li je opet C kod definitvno brzi od C++ ... i da li pri ocenjivanju performansi treba uzimati u svim uslovima/primenama brzinu kao primarni faktor !? Velicina, odrzavanje, vreme za pisanje koda, sigurnost, resursi ... nisu mnogo manje bitniji faktori.
Mislim da bi trebalo, za odredjenu stvar treba upotrebiti pravi resenje, ipak:
In a well designed object oriented system, a virtual function call would typically replace a switch statement so virtual function invocation might actually be faster than conventional coding techniques. For example, a generic draw statement in a "C" based paint program would involve switching over the type of shape and then invoking the corresponding draw function. In C++, this logic will be replaced by a virtual function call.
Verujem da ce jos (duze) vreme oba jezika nalaziti svoju primenu u raznim oblastima.
Mada, ipak mislim da C++ pruza vecu snagu. Zasto ? Jer je uvek moguce, bez mnogo problema, u C++ kod korstiti C kod, dok obrnuto ide malo teze ;)
Pozdrav.