Pa gde me nadjoste...evo ovako...nisam neki strucnjak pa vi moja iskustva povezite....
Upravo sam vlasnik ta dva modema sa gore postavljenog linka...verovatno si zato i pitao jer su ih pune prodavnice u Srbiji....sweex soft 56 i sweex hardware 56...
Do pre 3 dana imao sam famoznu staru centralu sa kojom sam jedva pricao...sa prvim soft modemom sam izdrzao nekih 6 meseci...i nije bilo toliko pucanja koliko polucasovnih biranja provajdera(imam ih 6 zbog toga)....o mrtvoj i isprekidanoj mrezi da ne pricam....kada soft bira recimo posle drugog broja se modem ukoci,pa posle treceg itd...krckanja su cesto bila i prisutna dok surfujem,pa kupim i promenim komplet kabl od bandere,pa stekere ma sto cuda...nista....pa ti ja tako prodjem pored prodavnice,kada ono hardware modem...jeeeee...srecan kupim,jer mi brat ima neki p3 sa nekim rockwell hard modemom velicine skoro videorecordera...i odvaljuje se od neta...medjutim ne moze kod mene jer nemam taj neki stari slot...elem,stavim ti ja to,prica ista OSIM biranja sto i jeste bio moj najveci problem...naime kada taj hard. bira,ne opterecuje procesor a celo kuciste se skoro mrda od udaraca(jasno ti je da nema tonskog biranja kod starih centrala)...mislim,malo sam preterao ali zaista taj transformator valjda se koristi za to analogno biranje....ono sto u stvari hocu da ti kazem to je da je to biranje JEDINO hardwersko i nista vise...rece mi brat ako ga linux prepozna i stavi u rad bez drajvera onda je hardwerski....nije ga prepoznao...uglavnom moj problem mrtve ili isprekidane mreze sam resio tako sto sam uplatio satelitski internet(4000k),pa mi je modem sluzio samo za zahtev a prijem ide preko sat antene tako da je to fenomenalno cak i sa krs centralama....
E sada sledi glavni rasplet...Pre tri dana kuca neko na vrata i kaze "dobar dan ja sam iz telekoma dasao sam da vam ukljucim novi broj na digitalnoj centrali".Kada sam poceo da ga ljubim u dupe jako se iznenadio tako da mu se izvinjavam ovom prilikom ako mozda cita ovo....sve je super OSIM sto mi je maksimum neprekidnog interneta bez pucanja 15 MINUTA sa svim provajderima a 90% pucanja je u prvih pet minuta...duplo je bolja situacija ako sam na satel-netu....zasto ne znam,sve sam menjao sto se moglo promenuti zajedno sa windowsom a na staroj centrali se to nije desavalo bas tako...
Kada vise nisam znao sta cu,odem na tavan i medju krsem nadjem stari soft modem....Sinoc u 22h sam ga stavio i skinuo novi drajver i posto ga jos probavam naletim BASH na ovu temu...radi za sada perfektno(sada je 4h) sa svih 6 provajdera i nijednom nije pukla veza(namerno sam iskljucio sat-net).Downloadovao sam 5 mb sa prosecnom brzinom 5.4 kilobajta u sec(a pevao sam kada imam 2.5)...
Sve ovo cini mi se potvrdjuje da hardwerski modemi ne postoje u PCI slotu...a vi koji se bolje razumete u sve ovo izvucite neke zakljucke iz ove prakse ....pozdrav
kopernikus dig-ana sa pozicionerom
2 fiksne i 1 pokretna sat antena
pc-dvb skystar 2,satelitski net 5000k
telekom ADSL 64/512
amd X2 DC 3600+box,gigabyte AM2-m55+s3g
kingston 2x1GB@800mhz dual
WD 2x160GB aasj SATA 2-raid0
Palit sonic OC 8800GT-512MB DDR3
corsair 450W
avermedia TV card
total tv