|
blento123 Zvonimir Sarcevic Zagreb
Član broj: 26311 Poruke: 23 *.net.htnet.hr
|
Sto se tice prvog posta...malo sam prebrzo citao pa nisam skuzio da je onaj koji ubacuje zrak naprijed...to je
najbolja solucija jer ima najbolji protok zraka.
Bilo bi dobro kad bi napajanje imalo 2 ventilatora jer onda hladan zrak prelazi prvo preko procesora, pa onda u
napajanje, a ak ima jedan ventilator, tada hladan zrak bude uvucen prije nego je dosao do ventilatora procesora.
Ak imas mjesta, stavi jos jedan ventilator nazad koji ti izvlaci zrak, no to ce ti povecati buku.
Ovo sto je rekao Miroslav je vrlo vjerojatno, no opet to je racunalo, svako ima svoju "osobnost" pa svako
za***ava na svoj nacin ;))
Pokusaj nekako ohladiti graficku..
Tomislav i ja imam malo kuciste, no sad nemam problema s temperaturom. Prije sam napravio tako da sam ostavio
kuciste otvoreno (preko ljeta samo), te sam okenuo onaj ventilator od nazad da mi baca hladan zrak direktno
na hladnjak procesora, te sam napravio jos jedan mali kanalic koji ga je vodio bez gubitaka svjezeg zraka.
Imam AeroLite hladnjak, tak da ga je bilo lagano namontirati.
Pokusaj - sto se tice HD-a. Imam 120GB hitachiev HD kojemu su se temperature dizale do 50C i bio je stvarno vruc.
Stavio sam mu jedan tihi HD hladnjak (TITAN HD12TB na 3600rpm-a, uz 15 CFM-a, za 80 kuna). Hladnjak je totalno
necujan a hladi HD na 30-33C. Tolika mi je sobna temperatura i stvarno je super.
Negativno je jedino da sam izgubio mjesto za drugi HD, no o tome cu kasnije razmisljati, jer ima raznih opcija.
Ako mozes stavit neki obicni COolermasterov hladnjak (uzmi tisi) kojeg mozes montirati da puse po elektronici
onda napravi to. Imat ces bolji efekt, uz manje para. Da sam ja mogao tako..ucinio bih to...no to su nedostaci
jeftinog kucista.
Temperatura Athlona bi ti trebala ovisiti o tome koji hladnjak imas. Najbolje bi za SVAKI procesor bilo da
radi na 30-50C, solidno al ne preporucljivo za dugi rad 50-60 C, preko toga je vec zabrinjavajuce.
Imas jako dobrih coolera za tvoj proc za nekih 50-100 kn (prevedi to u dinare ili sto vec).
Recimo GlacialTEch Igloo 2520Pro ili Coolermaster Aerolite 7, itd..
Pogeldaj brzinu, buku, cijenu, perfomanse, te odi na google i upisi ime hladnjaka koje te zanima i review il tak
nesto. DObiti ces hrpu tablica, testova, itd..
Po mojemu, najbolje hladnjeje kucista, ak imate problema sa danasnjim vrucim vremenom, je otvoriti ga, te staviti
obican hladnjak da puse po njemu...ja sam ga stavio tako da puse po meni i po otvorenom kucistu...
|