Mislim da je bolje da uzmes DL varijantu, npr. NEC nd-3500, pojavio se i kod nas u BG-u za nekih 86 Eura. Sa hakovanjem firmware-a se nisam igrao, tako da ne mogu nista po tome da ti kazem. Licno, pre bih dao malo vise para nego da nesto sam "sredjujem". Nekad i garancija nesto znaci.
Gledaj koji od rezaca prilikom narezivanja koristi P-CAV ili CAV (npr. Plextor PX-712A), dakle ne Z-CLV (svi Pioneer i Asus rezaci). Zapitaj se da li ce ti trebati DVD-RAM format zbog pouzdanosti (npr. LG-4120B) i recimo, koliko ti smeta buka (npr. Plextor PX-712A sa 30dB(A) kao jedan od najtisih, ili Lite-ON SOHW-812S sa 41,4 dB(A) ili SONY DRU-700A kao najbucniji sa 54,9 dB(A)). Naravno, cena je jedan od bitnih momenata. I nemoj da se lepis na marketing sa brzinama narezivanja - sertifikovanih DVD medijuma za vece brzine i dalje nema na trzistu. Isto vazi i za DL medijume...
Ja trenutno razmisljam o ovom NEC nd-3500, ali mislim da cu da sacekam jos mesec-dva konkretno zbog nekog novog LG-a koji ce da se oslobodi Z-CLV. Pojavice se do Bozica svasta, a dotada ce i ponuda medijuma da bude bolja.