Citat:
havramm: Opet se osećam zbunjeno

. viewstate = Session ?
Naravno da nije isto

ViewState ide u sam HTML stranice, Session se čuva na serveru...
Citat:
spartak: Koliko sam razumeo problem, on svaki put ucitava iznova kontrolu u placeholder (posle postback), sto je naravno svaki put nova instanca tog tipa, zar ne.
Tačno, ali to se UVEK dešava u SVIM aspx stranicama, na svaki zahtev se iznova kreiraju sve kontrole na stranici, ali se u slučaju da je EnabledViewState uključen njihovo interno stanje se vraća u stanje koje je bilo pri renderovanju htmla.
Citat:
havramm: Pogledaj prikacenu arhivu. Da li ti to mozda resava stvar?
Stavio sam da se korisnicka kontrola izmedju dva PostBack-a cuva u objektu sesije.
Nema potrebe za ovim, view state rešava ovaj problem koji njega muči...
Okačio sam ti jednu stranicu sa placehodlerom i dugmetom i jednu user kontrolu koja se puni na !PostBack i ovo radi savršeno preko viewstate-a
Citat:
akrosoft: Imam aspx stranicu na koju sam postavio placeholder, u koji dinamicki dodajem razlicite user kontrole (ascx) prema potrebi pomocu:
Code:
PlaceHolder1.Controls.Add(LoadControl("modules/modPR.ascx"));
Kada se stranica prvi put ucita, user kontrola se lepo prikaze, medjutim, u user controli imam npr list box koji izaziva postback, i kada se to desi, nakon toga, placeholder u aspx stranici vise ne prikazuje user kontrolu. Ok, pretpostavljam da moram da ponovo ucitam kontrolu u placeholder na page_load ....
Dobro pretpostavljaš, svaki put moraš da uradiš LoadControl bez obzira na postback. Tebi ne radi zato što jedna ili više od sledećih stavki nije ok:
1. PlaceHolder1.EnableViewState na glavnoj strani mora da je true
2. Pređi u HTML prikaz glavne strane, u liniji na vrhu koja počinje sa <% Page ... ne sme da stoji EnableViewState="false"
3. Ako gornja stavka uopšte ne postoji, pogledaj web.config fajl, ne sme da postoji linija <pages EnableViewState="false">
4. U kontroli, listbox-ov EnableViewState mora da bude true
5. Pređi u HTML prikaz kontrole, u liniji na vrhu koja počinje sa <% Control ... ne sme da stoji EnableViewState="false"
AKo su ti svih pet stavki ispunjene, ViewState mora da zapamti sadržaj listbox-a. Ako ti ni posle ovog ne radi, okači aspx i cs za glavnu stranu i kontrolu pa da vidimo šta je...
▪ "Why isn't my wireless mouse connected to the computer?" - 2008 Dumbest Technical Support Question award
▪ The word 'politics' is derived from the word 'poly', meaning 'many', and the word 'ticks', meaning 'blood sucking parasites' - Larry Hardiman
▪ If the good guy gets the girl, it's rated PG; if the bad guy gets the girl, it's rated R; and if everybody gets the girl, it's rated X