Ako pricamo o mogucnosti da se iz nekog programa (max ili npr maya) kao izlaz stavi Avi - apsolutno sam protiv toga - evo nekih razloga - cak vrlo retko se to i inace koristi. Ako se kojim slucajem dogodi da program ili os, ili komp pukne, dolazi se u rizik da se izgubi sve jer on izrenderovani fajl mozda i zapisuje na disk, ali verujem da skoro sve drzi u memoriji, gde ga i kompresuje - Dolazim do zakljucka da cak i ako je fajl zapisan na disku, mozda postane necitljiv. Oduvek se za kvalitetan izlaz prilikom rendera koristila nekompresovana targa *.tga
Laka je za obradu, lako se komplet sa svim ostalim ucitava u Premijer ili neki drugi program za montazu ili composing - nema problema sa kompresijom - ima alfa kanal i kad god da se nesto dogodi sa masinom, programom ili os-om, najvise sto se izgubi je jedan tga - Koja se obrise i nastavi se novi render odatle
Sto se tice kodeca koje koristis prilikom rendera za kompresovanje avi-ja - pa - Nikad nisam cuo ikoga da je je rekao da avi zavisi od toga da li je "scena preopterecena poligonima ili slicno" jer je to "besmisleno" i nikako se ne moze dovesti u vezu. Scena moze delimicno uticati "na velicinu" fajla povecavajuci ga ako je "potencijalno bogatija bojama, i tim i takvim stvarima, ali poligonima - nikako.
Batali "najnovije medija pleyer-e" Pokusaj lepo da "namestis" sistem i nadji negde "medija player iz 98-ice" - Veruj mi - pustice sve za sta imas kodec, i to mnogo brze nego bilo koji novije medija player. Takojde je vrlo dobar prilikom rada sa "tv"-om, kada se tv koristi "za kontorlu slike".
Toplo bih ti preporucio nacin koji sam gore obrazlozio - ZNACI NAPUSTI koncept nekompresovanog avija i probaj sa targama -
www.armyinfoforum.org/
Vesti, izveštaji i analize o dostignućima i novim tehnologijama vezano za vojsku iz celog sveta plus rasprave, diskusije i jos mnogo toga.