Zbilja sta be sa E bay slucajem :)).
Evo ljudi ja imam perfektan kredit, pa ako nekome treba cosign, ili da se potspise, postipis kosta $500 ....:))))
Za one koji se nalaze u americi da objasnim kako se nabija pravi kredit.
1. Radis ko stoka
2. Imas para, i apliciras za neku creditnu karticu nije bitno koji interest ti stave samo da nema annual fee ili neke mjesecne pretplate.
Ako ti odobre, dace ti prvi put 400-500 dolara limita. Super!!! E Sada nemojte da ko neki postrosite sve pare pa da nikad nista ne platite jer onda cete zaglaviti u dugovima i necete imati nikakvog kredita. Bojle je ovako. Kupite produkt, za jedno 100 dolara pa otplatite, pa kupite opet ensto za 100 dvjesta dolara, pa nakon mjsesc dana otplatite...znaci poceli ste da gradite kreditnu istoriju.....
e sad u tom trenutnmku pocece vam slati milion kreditnih kartica...izaberite koja vam odgovara, sa manjim interesom nesto u fazonu 0% until nekog datuma i tako to....
Sta bi vam preporucio je Discover Card, ali samo ako zaradjivate mnogo para. ONi vam daju na obicnoj karti od 1000, 3500, ili 7000 dolara na platinum kartama limita. Ja sam dobio ovu od 3500. Kupio sam Gitaru, pojacala, processore, Puno robe, aza***ancija, DVD player, svasta za jedno 2 hiljade, i onda ih otplacivao jedno 5-6 mjeseci, pa opet, i sad imam na njoj oko 2 hiljade da nisu otplacene ali ono placam mjesecno i trudim se da nikad ne zakasnim sa paymentom.
Druga stvar je da imate otvorenu Savings I checking account u BANCI, I to se gleda. i da imate love i da sve redovno placate....
Nakon sto sam malko izgradio kredit, applicirao sam za kola, i kupio kola na kredit,,.....yuhooooo.......
onda sam postpisivao mojoj trebi, roditeljima mojim itd....znaci polaganim stopama se sve moze....SADA PLANIRAM da probam da apliciram za kredit za kucu od mojih matoraca, jer oni hoce da kupimo kucu, tako da sam ja jedini koji ima dobar kredit.
E da jos nesto, kad sam potpisivaokredit kad su mi kao "run a credit" provjeravali kredit...u americi je kredit Klasiran od A-NADALJE....
Moj je Bio B class kredit, znaci nije najbolji ali je u protoku...