Ideja mi je oduvek bila da napravim svoj centrar - NewTeC funkcionise na slican nacin - ali evo stekle su se prilike i uslovi i za vece stvari - kao sto je zastupanje PTC-a na ovom trzistu. Sad ce kurseva biti i to u zvanicnoj formi, a ne u "poluilegalnoj" tako da cu - cemo - pokuati mozda nesto i da napravimo zvanicno - za ovo trziste - Ne bi trebalo da bude problem.
Vise sam vremena posvetio u citavoj stvari hardveru i slicno - kojim bih najbolje bez kompromisa mogao da pravim tutorijale, dok su se ostali oslonili na kvazi resenja i pravili neke tutorijale korisceti Camtasiu - Sad kad se steknu uslovi - bice interesatno napraviti sve ovo iz pocetka sa neopnodnim resursima i slicno. DVD sa nekoliko lekcija, sa podskom za vise jezka - zar nije to dobra stvar?
Materijala imam - lekcije imam spremne vec ko zna koliko dugo jer sam na taj nacin drzao kurseve. Pokusao sam moja iskustva sa kurseva i moje licne ideje kako treba da se obucavaju svi ljudi (bez obzira da li su inzenjeri ili nisu) vezano za ProE- Moj pristup je bas ovakav kakvog sam ga prezentovao - Dok zvanicni ProE kursevi imaju sasvim nest drugo - nota inzinjerskog i slicno - Zato se moj kurs sa razlogom zove kurs industrijskog dizajna - ali svima je jasno da je to primenjivo u bilo kojoj grani industrije - normalno ima izuzetaka. Poenta kursa je nauciti coveka da razmislja - a onda ce on shodno svom zannju i idejama da odluci kako to da sprovede u delo - Nauciti coveka kroz 40 sati da - nesto smisli i da to isto razvije kao ideju, da ideju razvije na kompjuteru dizajnirajuci je, zatim da je prezentuje ili reklamira i da to sasvim prirodnim tokom dovede do proizvodnje kao poslednje faze.
Znaci to je nesto u cemu uzivam - uzivam da "prenosim" znanje i ko mi kaze da to nije nesto sto zavisi od toga da li imas smisla za to ili ne, taj nema pojma. Mozes biti savrsen inzenjer, a ne znati da preneses to znanje najblizem kolegi - dok sa druge strane mozes biti neko sa srednjim znanjem, a da imas smisla za prenosenje znanja, i da to tako dobro radis da su ljudi prezadovoljni. Ne nalazim se ni u onom prvom ni u onom drugom, ali mislim da uzivam u ovome, tako da ce definitivno nesto biti od toga - kad tad - Nadam se da ce mozda to biti i u skorije vreme. Hteo sam da pisem knjigu - nudili mi sica pare. Knjiga bi trebalo da prenese moja iskustva i moje ideje koje sprovodim na kursu na papir - Takve knjige se retko srecu i veoma su skupe. Kad samo vidim kakve se stev stvari ovde kod nas prodaju. Jednom sam na kursu kupio ljudima knjige vezane za proengineer koje danas imate da kupite po knjizarama a moj primerak iste bacio u kantu. Ljudi su me gledali malo cudno ali su posle neku nedelju shvatili i slozili se sa mnom da je knjiga ocajna - i ne samo to - budete li se drzali knjige docicete u takve probleme da je to katsrtofa.
Sad kad sam se obezbedio sto se legalnosti tice, mogu da se posvetim i tako nekim stvarima. Knjiga, tutorijali i slicno. Imam dosta svojih projekata koje sam razvijao ili ih imam kao ideje koje cekaju da budu sprovedene u delo - Ako bi se nekad sastali - nas vise sa ovog foruma - i da se bavimo ovim i ovakvim stvarima - bilo bi interesatno razmeniti ne samo iskustva, vec i ideje, planove za neke stvari i sl. Nadam se da ce za neko dogledno vreme biti uslova da tako nesto organizujem na nekom od fakulteta, pa ce pored svih ostalih biti pozvano i drustvo sa foruma.
www.armyinfoforum.org/
Vesti, izveštaji i analize o dostignućima i novim tehnologijama vezano za vojsku iz celog sveta plus rasprave, diskusije i jos mnogo toga.