Primetio sam da dosta programera ima "stvaralacku krizu", pa evo jednog od resenja:
Napraviti program koji pomaze pijanistima pocetnicima u odredjivanju prstoreda pri sviranju. Program bi trebalo da ucita midi fajl, i da pri njegovom "sviranju" u prvom planu iscrtava ruke "Virtuelnog pijaniste".
Ovako bi trebalo da program izgleda spolja. "Iznutra" je potrebno implementirati algoritam koji pronalazi najbolju mogucu kombinaciju prstiju kojom se na najlaksi nacin moze odsvirati neka deonica a da se prsti ne vezu u "mrtvi chvor". Kuriozitet"
bi bio i napraviti podesavanja oko velicine sake, njene istegljivosti, velicine dirki na klaviru itd...
Ovaj program bi cenio svako ko se ne bavi profesionalno sviranjem, a hteo bi da se upusti u te vode. Da ne pricam da bi vizuelna komponenta programa malo koga ostavila ravnodusnim.
Nazalost, pretpostavljam da bi za ovakav projekat bio zainteresovan samo neko ko i sam svira klavir. Ukoliko je neko i pored tog ogranicenja zainteresovan, ja ga mogu uputiti u te vode posto se i sam "muziciram", mogu ga uputiti u midi programiranje
itd...

Hteli ste ideju za program...
Re: Hteli ste ideju za program...
Re: Hteli ste ideju za program...