Od 10 domena CISSP-a ti imas iskustva iz nekoliko kljucnih - programiranje, mreze, kriptografija... odlicna startna osnova.
Sto se tice novca, kurs ti kosta 2500€, polaganje ispita oko 500€.
Mislim da je za pocetak rada na teoriji najbolja knjiga (gospodje) Shon Harris: CISSP All In One Exam Guide(
http://www.amazon.com/gp/produ...-3078301?v=glance&n=283155).
To mi je peta knjiga koju evo lagano privodim kraju (1000 strana, treba vremena...) i slobodno mogu da kazem da je najbolja, kako za upoznavanje sa temom tako i za spremanje ispita zato sto prakticno sve teme pokriva na isti, odlican nacin - prvo malo background-a, pa razrada teme pa zakljucak. Mnoge stvari koje su mi ostale nedorecene na Internetu i u drugim knjigama je Shon fenomenalno objasnila, sa OK primerima, da i covek koji je dosao iz sedme branse moze da razume.
Sve pohvale idu i serijalu od 10 CD kurseva LearnKey za CISSP. Shon Harris takodje ima slicne kurseve, ali ona malo zamuckuje kada prica, previse hmmm, ovaj, misliiiim... LearnKey je ipak mnogo "tecniji" i laksi za pracenje.
Na zalost, info security je u Srbiji slabo razvijen, za to treba prvo imati management po firmama koji moze da razume trendove a onda i dovoljno jaku organizaciju koja moze da priusti osobu koja ce se samo time baviti, i to na organizacionom nivou. Da ponovim definiciju ISSO posla: mile width, inch deep - trebas da znas sta nesto radi i zbog cega, a KAKO nesto radi ostavljas ljudima koji su se specijalizovali u konkretnoj oblasti. Da dam mali pirmer, moje je da koncipiram procese, role i obezbedim kvalitetnu podelu poslova kod, recimo, Application Change Managementa, da pojasnim nejasnoce, obucavam ljude i kontrolisem postovanje tih pravila, a na mojim kolegama (AD administratori, programeri, useri) je da implementiraju te procese.
Na kraju, uslov svih uslova, znanje engleskog... Na zvanicnom sajtu preporucuju TOEFL kao referencu potrebnog nivoa znanja.
Srecno!