Možete mi pomoći? srpska,hrv ili slo verzija *.pdf od micochipa o pic-u16f877?
Da li tko zna ili je imao iskustva sa pic-om 16f877 i i2c komunikacijom
Bilo kakva pomoć bi mi dobro došla.Help!
Pozdrav,
Shto se tiche srpske verzije pdf-a,mislim da ti tu niko ne moze pomoci,a standardni pdf mozesh skinuti sa microchip-ovog sajta. Kontroler je skroz o.k. ima dosta dodatnih uredjaja (AD konvertora, PWM generatora, timer-a.... ), a shto se tiche i2c komunikacije, - uzmi neki translator npr PIC BASIC, jer ti ne preporuchujem u asembleru to da radish...
Ako koristis MPLAB IDE skini sa microchipovog sajta Visual Initialzer u njemu mozes da konfigurises sve tako sto ne kucas kod vec biras opcije iz padajucih menja i sl., a on ti sam generise asm kod. Kad ga instaliras dobces u MPLAB IDE u meniju Tools opciju Visual Initialzer samo nisam siguran da li rad sa tim PIC-om, u svakom slucaju mnogo je korisna stvar i mnogo je lakse i brze nego da kucas kod. Ja koristim 18F seriju i sa njim konfigurisem sve (ulazne i izlazne portove, A/D, CAN, Timer ...) ali nisam siguran da li podrzava 16F877
Pozdrav.
Molim te samo mi kazi koja je verzija MPLABA uz koju koristish Visual Initializer, jer kod mene na 6.20 nece da radi - nema ga tamo u meniju...
hvala
imam gotove procedure za citanje i pisanje externog I2C eeproma za pic16f84 i 16f628, mislim da bi uz sitne prepravke (samo adrese registara) proradilo i na 877
posalji mi mail na plavsa@tesla.rcub.bg.ac.yu da ti posaljem .asm
inace procedure su izvadjene iz satelitskih kartica i vec 10 godina upisuju u eeprom bez ikakvih problema, optimizovane su i vrlo kratke, i detaljno izkomentarisane