Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa GRUB-om, SUSE 9.1

[es] :: Linux :: Problem sa GRUB-om, SUSE 9.1

[ Pregleda: 781 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

FoReSTaReaN
Kragujevac

Član broj: 4952
*.rcub.bg.ac.yu

icon Problem sa GRUB-om, SUSE 9.126.05.2004. u 15:36

Vidim ovde na forumu dosta pohvala na racun SUSE 9.1 distribucije, medjutim, mene je iznervirao i to prilicno. Naime, instalacija prodje skroz kako treba, a onda ne mogu da podignem Windows (XPSP1). Sve je normalno konfigurisano, kao pod 9.0 koji je radio besprekorno: 2 Windows particije, jedna Linux root i swap. Nista mi nije jasno, kad u Grubu izaberem Windows, kaze samo filesystem unknown, chainloader +1 i tu se zakoci. Inace, hardver je sasvim obican, nije neki SATA itd. Da li je neko imao slican problem? Mora da postoji neko bezazleno resenje razlicito od brisanja MBR-a, iz Windowsovim fixboot-om itd.
FoReSTaReaN
26.05.2004. u 15:36 

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
*.beotel.net

icon Re: Problem sa GRUB-om, SUSE 9.126.05.2004. u 18:19
Postoje dve mogucnosti koje mi sada padaju na pamet:
1. Instalirao si SUSE na postojecu win particiju. U tom slucaju se win pogubi, Sada zavisi od toga koju si obrisao moras da sredis (cini mi se) hal.??? ili da reinstaliras ntldr (ako ti je XP bio na d:, a 98ica na C:, pa si resio izbacis 98icu).

2. Nije ti dobar 1st.menu (grub.conf). Obicno bude greska kod ROOT (hd0,X)
Umesto X bude 0, sto cesto nije slucaj, vec bude 1,2,3... (postoji naredba koja to odredjuje, ali ne mogu da se setim, potrazi u man (info) grub). Najbolje je ta ovo testiras u grubovoj konzoli.

Seven deadly sins
Seven ways to win
Seven holy paths to hell
And your trip begins

Seven downward slopes
Seven bloodied hopes
Seven are your burning fires,
Seven your desires...
26.05.2004. u 18:19 

[es] :: Linux :: Problem sa GRUB-om, SUSE 9.1

[ Pregleda: 781 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.