Uh - Pa to sto ti trazis nije uopste tako jednostavno
Razmisljam moze li se to uopste objasniti sve ovde ovako "pisanjem" jer i kad bi ti to neko pokazivao trebalo bi mu neko "pristojno" vreme - sada to treba pretvoriti u tekst
Moras poznavati itekako dobro snimanje - zum, svetlo, a kamera ti prakticno mora biti na stalku, jer ces u suprotnom imati "drmanje, cimanje i slicno".
Jako mnogo cinilaca moze imati uticaj na takav rad.
Npr
Moras voditi racuna o perspektivi - zumu (objektivu) koji si imao kad si to snimao i slicno - da se ne bi desilo da na primer auto koji imas kao komp animaciju ne "lezi" lepo na slici, jer si pormasio ugao, perspektivu i slicno. Normalno vazno je i svetlo, jer sve to moras sam da "imitiras" kad budes pravio tu scenu u max-u, ako zelis da to uradis PROFI I PROFESINALNO
Nekoliko pitanaj pre toga - Mozes li to ponovo da snimis taj materijal ili ne - jer ako to mozes ponovo da snimis, onda bi trebalo da to i uradis, ali ces prilikom snimanja postaviti i markere - koji ce ti kasnije mnogo pomoci prilikom rada npr u maxu
Znaci trebalo bi izmeriti odstojanje kamere od tog "auta" koji zelis negde da smestis - Ako je materijal koji si snimio prazno mesto na parkingu - ti izmeri "virtualno" do ivice automobila i pogledaj koji je ugao ako ga ima (Znaci visina daljina i ugao kamere kako bi mogao napraviti prakticno takvu scenu kod sebe na kompjuteru).
DA UPROSTIMO STVAR I OBJASNIMO UPORSCENO
Pricacu sada o montazi staticne scene i staticne grafike (bilo kakva da je pa i 3d)
Materijal koji radis u Maxu bilo da je jedna slika ili animacija, mora biti u uradjen sa alfa kanalom.
Kada imas video materijal sa kamere izgrebovan i kad si zavrsio tu animaciju, kreces sa radom u premijeru.
Prvo ces u premijer uvuci materijal koji je grebovan sa kamere, a zatim i materijal koji si napravio sam
Stavi materijal sa kamere na radnu povrsinu (time line) u premijeru i to na video 1
ako nemas jos jedan video layer, dodaj ga
Ok onda stavljas renderovani materijal - na layer dva - ukljuci mu alfa kanal i to je skoro to
Pritiskom na alt taster i povlacenjem misa po time line, dobijas "preview" koji ti pokazuje tvoj materijali i "auto" naplepljen na njega.
Sad se setih - prosto je kao rad u PhotoShopu - imas nekoliko leyera, i ako su oni providni i nemaju pozadinu, videces onaj zadnja u suprotnom neces.
To ti je za pocetak - Postoji razlika cini mi se i u "verzijama premijera" pa ti javi u kojoj radis(u ovoj mojoj pro verziji ja se ubi da nadjem alfa kana, kad ono on ga automatski kapira i ukljucuje ga)
Speling
PS Ovo sam napisao negde oko 12 danas, ali eto postovao sam ga tek sad :)
www.armyinfoforum.org/
Vesti, izveštaji i analize o dostignućima i novim tehnologijama vezano za vojsku iz celog sveta plus rasprave, diskusije i jos mnogo toga.