Kako napraviti kviz u flashu? postoji li neki site koji se bavi kreiranjem igara u Flashu. Znam da postoje siteovi za njega, ali baš me zanima kako napraviti neki kviz u tom programu. Unaprijed hvala
Evo ovako,prvo uzmes enciklopediju sakupis pitanja i odgovore,nacrtas grafiku (interfejs i svu sminku) i onda kreni imas nekoliko opcija
1. myArray
2.XMLsocket
3.MX2004 template
izbor je na tebi!
mogao bi vam ja nesto pomoci al pod uslovom da znate bar nesto najosnovnije u flashu
Citat:
frroggy: Nije neki problem napraviti kviz u flash-u. Mnogo veći i dosadniji problem je sakupljati bazu pitanja i odgovora, da bi taj kviz imao nekog smisla
... inace frroggy je u pravu. prvo sakupi neki minimum pitanja, kupi neku knjigu i kad ti negde zapne ti pitaj
09.07.2004. u 01:44
Vranac Vranac Srdjan Software developer Novi Sad, Vojvodina
Idle mind is the devils playground, in my case it turned out to be an amusement park.
Sustina problema ove zemlje:
Legeonar_: Sto pre treba da shvatite da je EU propast i da se tamo mora raditi,a ne samo biti zaposlen. http://www.elitemadzone.org/p1864861
dobije se template, ali su pitanja uvjek ista. Ja sam napravio milionera, a napravio sam 16 scena, s tim da je prva scena uvodna, a druge scene označavaju 15 pitanja. Svaka scena ima 10 frejmova, a svaki frejm je jedno pitanje. i onda kada se na pitanje odgovori točno imam komandu random i nextScene koja me vodi na sljedece pitanje, i gotoAndPlay(varijabla_random) i tako sam postigao da nije svaki put isto pitanje. Usput imate flash decomplier-a i skinite miloner i onda ga pretvorite u fla i vidite kako su to neki momci napravili
Macromedia Flash ima odlican template kad je kviz u pitanju,tako da tu nije samo odgovaranje na pitanje vec postoji drag'n'drop,upisivanje...Probaj da na www.flashkit.com pronadjes neki primer,koristivsi pretrazivac sajta.Mislim da postoji jedan italijanski templete gde je banka pitanja u eksternom .as fajlu a flash kombinuje pitanja i proverava odgovore!!!