Citat:
markisha7:
J. Glenn Brookshear - Computer Science (an overview) -- courtesy jednog vrlo vam poznatog ES moderatora ;) Jedna od najpoznatijih knjiga na temu computer science-a -- jedino sam fotografisao digitalcem
knjiga nije nešto naročito, tj možda jeste najpoznatija, ali mnogo je početnička..
btw, što je tebi trebala knjiga? jel zbog istog razloga kao i tom adminu? ;)
Citat:
Ja sam u potpunosti za razmenu knjiga, a i dao bih ove koje imam svakome kome treba. Jedno je problem transfera zato sto su velike (jpegovi visoke rezolucije), tj. svaka je po jedno 100-200mb
baš mi je čudno da skoro niko ne zna da sredi skenirane slike (crno bele) kako valja. igraj se malo sa osvetljenjem i kontrastom (tačnije, kontrast dosta povećaj, a osvetljenje našteluj da papir bude beo, a slova jasno crna), i smanji broj boja.. za crno-bele textove ti nije potrebno 16miliona nijansi sive.
takođe, probaj različite dimenzije i formate, gif, png, kao i jpg različitih kvaliteta (a da ostane čitljivo). a sve to se sigurno može odraditi automatski (probaš parametre na prvoj, pa pustiš skriptu da odradi na svim ostalima..)
btw, si probao da OCRuješ to?