Ciaos.
Video sam ove postove pa rekoh možda će moj odgovor pomoći nekome ko želi robu iz inostranstva.
Tačno je da možete da plaćate sa određenim karticama po internetu, ja sam uzeo jednu u našoj zemlji i uspevao sam uvek da podignem novac sa automata (ATM) ali kada sam probao da platim robu kod online prodavaca, oni su je elegantno odbijali. Da budem iskren, uspeo sam jednom da kupim ali sam morao da skeniram pasoš i Green Card, pa posle više dana uspeo da dokažem autorizaciju. Da skratim priču preselio sam se u USA i imao sam jednu karticu sa sobom sa kojom sam odneo pare iz Srbije. E sad, ima jedna kvaka sa ovim. Čak i kada ne uspete da platite na internetu sa electron karticama, oni će vam staviti iznos na pending. To znači zarobljene pare na neko vreme, uobičajeno 7-10 dana. Znači neće vam uzeti novac na kraju, ali će biti zarobljen sa svakom neuspešnom transakcijom.
Čak i kada nabavite validniju karticu (u Americi je Debit card aktuelna pored kreditnih), onda ostaje problem da prodavac ne želi da šalje robu u našu zemlju. Istina je da neki žele, ali ste i dalje suženi na određene prodavnice. Dakle situacija nije baš odlična, pa sam onda shvatio da postoji potreba da neko šalje robu za naše građane u Srbiju pa čak i AKO NEMAJU bilo kakvu karticu. Postao sam saradnik u firmi koja to radi iy New York-a, i sada ne znam da li smem da vam ostavim link ka prodavnici (sajtu) ili se to smatra reklama. Nama je pre svega bio cilj da ljudima omogućimo nabavku robe koju ne mogu uopšte da nađu u našoj zemlji ili blizini...
Bilo kako bilo, ako mi administrator izbriše ovu poruku, neka mi kaže kako da dojavim ljudima za prodavnicu. Ako vas interesuje Googlujete rec "narucujem" u browseru i dobicete link ka sajtu. Još jednom se izvinjavam ako sam prekršio pravila foruma, ipak se radi o specificnim uslugama koje baš ne nude svi na internetu. Inače iz iskustva kažem da ljudi ne plaćaju carinu za sitnije stvari do 20 EVRA.
Pozdrav