Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece

[ Pregleda: 754 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

magrinjo

Član broj: 337536
Poruke: 52
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece03.11.2018. u 16:41 - pre 6 meseci
Pozdrav svima!

Imam input polje za "lozinku" i dugme "obrisi", koje u sebi pokrece funkciju za brisanje odredjene tabele iz baze.
Dacu vam primer.

Uslov je u obicnom IF-u, odnosno, pokreni funkciju ako je polje "lozinka" uneseno i ako je ekvivalentno "lozinka123".
Na sve to, na kraju imam echo poruku, da je sve obrisano.

Sve to funkcionise super, ali kad se script alert poruka ispise, i ja stisnem F5, ponovo mi se pokrene ista funkcija, iako "lozinka" nije unesena.
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3067
87.116.181.*

Sajt: iching.ch


+309 Profil

icon Re: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece03.11.2018. u 16:54 - pre 6 meseci
Na F5 ce browser ponovo prikazati stranu ali sa istim HTTP GET i POST vrednostima. Ako je slao "lozinka123" poslace opet.
 
Odgovor na temu

magrinjo

Član broj: 337536
Poruke: 52
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece03.11.2018. u 17:10 - pre 6 meseci
Da li ima nacin da uradim drugacije, da izbegnem to, da li bi redirekcija na drugu stranicu, bez poruke, resila problem?

[Ovu poruku je menjao magrinjo dana 03.11.2018. u 18:25 GMT+1]
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3067
87.116.181.*

Sajt: iching.ch


+309 Profil

icon Re: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece03.11.2018. u 17:39 - pre 6 meseci
Ne da sprecis ponovno slanje GET i POST podataka sa F5 u browseru (a isto i refresh u opcijama/na toolbaru radi). Mozda da nakon obavljene akcije na stranici izvrsis redirekciju na drugu?

Evo ovde je objasnjeno. https://en.wikipedia.org/wiki/Post/Redirect/Get
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2124
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2228 Profil

icon Re: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece03.11.2018. u 20:27 - pre 6 meseci
Ako te keca POST i page refresh. To možeš i ovako:

Code (php):


// Nakon što se sve snimilo u bazu i sve si isproveravao i setovao ...

header('Location:'.$_SEVER['REQUEST_URI']);
exit;

 


.. onda browser ne bi trebalo da upamti ništa .. ukoliko nemaš dinamički setovanu vrednost za value="" ..

Code (html):

<input name="named_index" type="text" value="<?=($myPHPValueFromSessionOrAnyDB)?>">

<!-- ili direkt -->

<input name="named_index" type="text" value="<?=($_SESSION['named_index'])?>">
 


.. form tag .. ostavi samo tarabu za action. <form method="POST" action="#">

Daj taj sors kod da vidimo, tu funkciju.
Pošalji kolačić, upiši u sesiju, snimi u fajl, pa proveravaj da li `postoji`, itd .. pa ako postoji, onda ovako.
A ako ne, onda onako. Igraš se malo `Đurinih kućnih čarolija`. :)

U suštini, onda kada je jednom funkcija pozvana, ti na sledeći request php-om ispiši u nekom script tagu, u nekom json fazonu da alert i sve ostalo ne treba da se javlja.
about:networking
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5517

Sajt: pedja.supurovic.net


+1261 Profil

icon Re: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece03.11.2018. u 22:01 - pre 6 meseci
Mažda možeš i da u sesiji zabeležiš nekako da je to već izvršeno tako da na refresh to vidiš i izbegneš ponavljanje.

 
Odgovor na temu

svepomalo

Član broj: 306404
Poruke: 166



+21 Profil

icon Re: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece03.11.2018. u 22:20 - pre 6 meseci
pogledaj CSRF token
 
Odgovor na temu

agvozden
Aleksandar Gvozden
founder
Info-G
Beograd

Član broj: 37813
Poruke: 1099
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.gvozden.info


+65 Profil

icon Re: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece04.11.2018. u 11:41 - pre 6 meseci
Ja kod svake forme ubacim:
Code:
<input type="hidden" name="form_id" value="_generisani_uniq_form_id_">

a koji generišem posle svakog POST-a
Tako delimično sprečavam spam, takođe i ponovno slanje forme, kako na f5, tako i na back.
Dodatno, težim tome da logika koja vrši upis završi redirekcijom na novu stranu, ukoliko ovo prethodno nije urađeno kroz neki ajax, api, ws...

 
Odgovor na temu

magrinjo

Član broj: 337536
Poruke: 52
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece10.11.2018. u 10:15 - pre 6 meseci
Hmmm, da, u neku ruku najlakse bi bilo da se redirektuje.
Povodom toga, imam pitanje:

- Ako nakon sejva redirektujem na istu stranicu, da li ce on ocistiti podatke ili ce se praviti kao da je to bio refresh?
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2124
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2228 Profil

icon Re: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece14.11.2018. u 00:30 - pre 6 meseci
Definiši `on`. Browser? Ima više stavki tu. Recimo da će se praviti kao refresh ako nisi preterano mnogo uposlio miševe i kojekakve local/session/browser/cookie storage kerefeke koje ni sam ne znaš da li rade ili ne i ujedno ti je value prazan, tj. u tom delu nema php-a i da si php-om pre toga osvežio sve. header > location, to je kao da si ručno ukucao adresu i pritisnuo enter.
about:networking
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Nakon F5 refresh-a, funkcija se ponovo pokrece

[ Pregleda: 754 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.