Imao sam po tavanu i do 4 rutera i vise.dva tri do ulice jedan dva duzom uz guvno.
I celo vreme za svaki moram kabli za svaki moram struju za svaki moram da podesim jedan po jedan kako ja hocu jer su mi radili u ap modu.Mnogo mi je olaksao posao ddwrt,open wrt mi jos nije skroz otkriven.Sve to sam morao da radim jer sam imao wr740 i poneki 741 i 743. Dugo vremena sam razmisljao i high power ruterima i uredjajima.Naravno bili su mi skupi jer sam sa sela.Ali i na kutiji i na sajtu stoji slika kako on pokriva skroz veliku kucu na sprat.Moja nije na sprat al je dugacka ima dosta zidova.Posle sam pokusavao sa jedan dva wr941nd ali nisam bio zadovoljan. Konacno resio sam da uzmem wr841hp dobio sam v3 koja je sto se tice ripiter moda jos bolja od v1.Sto sam kasnije utvrdio kad sam se slepao o free wifi u gradu.Kad sam upalio ruter bez obe antene u velikoj sobi imao sam 100 procenata sto nikad do sada nije bio slucaj obicno dobiju snagu kad im stavim antene.Sto mi je ulivalo potencijalno uverenje da je ok ruter.Onda sam se ostrvio na te rutere i sada sam kupio jos dva v1,sto ukupno cini 3 sa v3.Namestio sam dva u tavan i bio prezadovoljan.svuda sam imao 100 procenata.Bojavsi se da ne propadne ruter koji mi je toliko dobar (od kise na tavanu ako bude nevreme) resio sam da ostavim samo jedan.Posto sam vec znao najbolje mesto odnosno centar tavana.Jer sam pre toga neke uhf antene namestao pa od toga,stavio sam ga na sredinu tavana na gredu u ukljucio utp i adapter. I postalo je predobro signal je i u najzabacenijim sobama bio 68 70 a u glavnim oko 75 70. Tako da ako hocete da jednim udarcem udarite dve muve moja preporuka su HP ruteri.Naravno i ja sam to znao pre ali nisam toliko bio siguran da ce tako biti ali eto sad mi ne treba nikakav roaming da bude isti kanal jer imam vise rutera nego sam ukljucim wifi na kompu.
Mogao bih isto to da uradim i sa dvoristem i bastom ali ne vidim potrebe kada sam vecim delom u kuci pa su ruteri na bezbednom.
Uzgred hteo bih da cujem misljena i mogucnosti ostalih hp rutera koji ne idu negde preko 70e,ja sam najvise baziran na 2.4 frekvenciji jer mi kompovi imaju stare kartice.

Re: Pre tri cetri rutera na tavanu a danas samo jedan - WR841HPv1 kao zmaj