Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VDSL2 50 mbps Telekom Srbija

[es] :: ISP :: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 4656 | Odgovora: 63 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

digisat
Petar Pan
Beograd

Član broj: 9759
Poruke: 353
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon VDSL2 50 mbps Telekom Srbija13.05.2017. u 15:38 - pre 6 meseci
Evo već neko vreme imam ovaj servis i od njega ne vidoh ama baš nikakve vajde, kada surfujem nikad ne postižem maksimalnu brzinu recimo 40 mbps kad skidam sadržaj sa torenta , čisto za probu uzmem neki falj koji ima jako mnogo korisnika i opet ništa posebno recimo u pikovima 20 mbps.

Jedino kad radim speed test tu mogu da vidim navodnu brzinu preko 40mbps i da napomenem komp je preko mrežnog kabla priključen do rutera. Ruter je ZXHN H168N V3.1 jedino gde može da se vidi nazovimo efekat ili približni efekat je kad se gleda Youtube HD snimci jedino to i ništa drugo

Sad moje pitanje da li je to pravih 50 mbps ili je to samo onako nominalno od mene do centrale 50 a od centrale ka ostatku sveta pomozi bože i kako može.
 
Odgovor na temu

Miroslav Jeftić
Istraživanje ruda
[ES]

Član broj: 37513
Poruke: 6540

Sajt: about:blank


Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija13.05.2017. u 17:11 - pre 6 meseci
Kad skidam sa nekog normalnog servera mogu da dobijem bez problema oko 4,5-5,5 MB/s.
 
Odgovor na temu

digisat
Petar Pan
Beograd

Član broj: 9759
Poruke: 353
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija13.05.2017. u 20:24 - pre 6 meseci
Kako misliš sa normalnog servera, pa kad se skida sa torenta to je više različitih izvora. Ako njih 100 ili 200 ima isti fajl kako ne može da se postigne maksimalna brzina. Možda Telekom Srbija ima više korisnika nego što je ukupna propusna moć telekomovig vodova ka inostranstvu i da je tu zagušenje.
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 7053
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija13.05.2017. u 20:27 - pre 6 meseci
P2P zavisi od mnogcega koliko ces ti da povuces. Ne mora da znaci da, ako ima 200 seedera da ce ti ici max. Nekada je bolje 3 `muska` seedera, nego 200 koji su ogranicili UP na 1kbps :D
Kada surfas, ni ne moze u 99% slucajeva da povuces max. Bitniji je sto manji ping kod brzine otvaranja sajta, pogotovo sa gomilom banera, reklama...koji su kaceni ko zna na koji udaljeni server...
Pogledaj ti lepo PP i javi koliko ide.
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

digisat
Petar Pan
Beograd

Član broj: 9759
Poruke: 353
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija13.05.2017. u 22:38 - pre 6 meseci
Evo da odgovorim prisutnim ovde nikakve razlike nema i ako je to neki materijal koji se skida u direktu meni prosečna brzina je oko 15 neki put dođe do 20 a u piku to jest na momenat dođe i 25 gledano is sistemskog softvera win 10 pa saobraćaj za mrežnu karticu i onaj grafikon nikakvih 40 ili 45 nema govora.

evo i parametara VDSL2 linije

copy paste

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 2047/49861 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 10401/58044 kbps
Noise Margin(Up/Down) 18/6.7 dB
Line Attenuation(Up/Down) 3/14.5 dB
Output Power(Up/Down) -5.2/14.5 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/64381
FEC Errors(Up/Down) 0/32490
HEC Errors(Up/Down) 0/0
Showtime Start 166 h 45 min 25 s
 
Odgovor na temu

Miroslav Cvejić
Vilnius, Lithuania

Član broj: 802
Poruke: 6193
*.static.sbb.rs.

Sajt: www.cvejic.com/PSN


Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija13.05.2017. u 23:14 - pre 6 meseci
Pokušaj skinuti igru sa Steama. Tu obično ide maksimalnom brzinom.
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 7053
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija13.05.2017. u 23:24 - pre 6 meseci
Probaj i sa IDM. Preko njega mora da ide max, jer nekada iz browsera nece da ide kako treba, jer kako kazes speed test je ok. Znaci da dobijas tu brzinu od telekoma.
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

digisat
Petar Pan
Beograd

Član broj: 9759
Poruke: 353
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija13.05.2017. u 23:40 - pre 6 meseci
imam novi momenat, znači ono kad sam npisao da speed test radi solidno to je značilo na mobilnom telefonu preko wi-fi međutim uradim ja speed test na kompu a predhodno sam uradio sledeču stvar isključio ruter skroz iz struje ohladio se jedno 10 minuta zatim uključio ponovo, zatim skino prethodni kabal koji je ručno pravljen i zameno ga sa fabrički napravljenim kablom cat 6. Zatim uradim speed test kad ono isto što sam imao na torrentu i na onom jednom downlad direkt. Po speed testu sad je prosečna brzina 25 mBps. Ovo je neka katastrofa.

Jedino što tehničar kada mi je menjao rutet nije promeno i spliter da nije do tog malog sranjceta, a kako bi onda imao na mobilnom na wi fi. do 45
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 3822



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija13.05.2017. u 23:51 - pre 6 meseci
A jel vidis ti koja je razlika u ceni kod Telekoma 20 Mb i 50 Mb ? Bednih 100 dinara !

Jel to moguce i normalno ? Nije !

Meni su rekli da nemam mogucnosti za 50 , samo 20 pa nisam ni uzimao . Ali ovo tvoje je u skladu sa cenom i ugovorom. Obecavaju do 50 , ako imas 25 po njima je sve u redu ?
 
Odgovor na temu

digisat
Petar Pan
Beograd

Član broj: 9759
Poruke: 353
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija13.05.2017. u 23:57 - pre 6 meseci
Mi smo propala telekomunikciona država

 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 7053
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija14.05.2017. u 00:12 - pre 6 meseci
Evo paket 20/2 isto telekom. Nikad vise od 13-14 nisam izvukao.



Meni je losa linija i raspad od centrale. Ii kod tebe isti slucaj.

To je to, ide ti max down koliki protok i imas.
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

digisat
Petar Pan
Beograd

Član broj: 9759
Poruke: 353
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija14.05.2017. u 00:32 - pre 6 meseci
E ovako ja sam u Mirijevu, meni je ukupna dužina kabla oko 600 metara, stim što smo mi za vreme poplave 2007 imali situaciju da je u telekomov shat ušla voda ne do čepa nego je prelivala preko čepa znači glavni vod od centrale do prvog ulaza u jednu od zgrada je pokvašena ona velika spojka u šahtu gde se spajaju oni debeli kablovi sa po 100 parica.

Zatim gde je glavna REGLETA ( tako je zovu majstori inače regleta je neki razvodni sistem za 5 ulaza po 100 stanova ) e na tu regletu je od jednog komšije curela voda na regletu i ceo taj orman tako gde su oni spojevi , šrafovi i žice to je dosta izrđalo od te vode.

Zatim od te reglete ide kabal od 100 parica do mog ulaza, pa opet u još jednu regletu za našu zgradu pa od te reglete do stana.

Bio tehnicar to jest nekolko njih čak i jedan Inžinjer gde su na moj zahtev radili mernje sa mernim instrumentom od centrale do prve te reglete i konstatovali da je moja parica neispravna .... bla bla bla ....

Ja sam im pomeno da napišu nalog i traže da se zanovi instalacija od centrale do te reglete jer šaht je bio potopljen u vodi kablovi katastrofa.

Naravno oni to nisu uradili jer što bi se majali ako ne moraju. Međutim čujem ja da ovde po mirijevu se sprovodi optika i to relativno blizu međutim nema od toga ništa.

Vidim ja da ču da imam opet bliski susret sa tehničarom ako ne postignemo neko rešenje idem do RATELA I TRŽIŠNE INSŠEKCIJE kao i do CENTRA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA.


mada os svega toga prepostavljam da nemaništa nego ja da vidim neko drugo alternativno rešenje i ovima da otkažem ugovor.



Kao alternativno rešenje moguči su :

1. Wi fi internet

2. 4G GSM internet

3. Kablovski internet

I ovako plačam telefon koji ne koristim nekih 700 dinara za ništa. Pun mi je k. Telekoma i njihovog interneta.
 
Odgovor na temu

digisat
Petar Pan
Beograd

Član broj: 9759
Poruke: 353
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija14.05.2017. u 00:48 - pre 6 meseci
Evo speed test perko telekom Srbija na mobilni preko wifi

Check out my @Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/a/2869569411

Znači li to da je na ruteru neisprava kartica ????
 
Odgovor na temu

digisat
Petar Pan
Beograd

Član broj: 9759
Poruke: 353
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija14.05.2017. u 00:54 - pre 6 meseci
Evo sad je promenjen priključak sa LAN1 na LAN4 ili je promena brzine došla iz razloga što narod sad spava i ne koristi internet u tolkoj meri kao pre dva sata.

 
Odgovor na temu

freelancer

Član broj: 11566
Poruke: 292
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija14.05.2017. u 12:45 - pre 6 meseci
Citat:
digisat:
Sad moje pitanje da li je to pravih 50 mbps ili je to samo onako nominalno od mene do centrale 50 a od centrale ka ostatku sveta pomozi bože i kako može.


U pitanju je brzina do 50 / 2 Mb/s, kao što je i navedeno na MTS-ovom sajtu:

https://www.mts.rs/privatni/in...kucni-internet/internet-paketi

Prema mom shvatanju nije u pitanju nominalna već maksimalna brzina, što znači da MTS ne garantuje tu brzinu prenosa podataka. Na postignutu brzinu prenosa podataka utiče niz različitih faktora, od fizičkog nivoa, mogućnosti i kapaciteta servisa/servera sa druge strane do MTS-ove agregacije i QoS-a/Bandwidth Throtthling-a. Na osnovu cenovnika se može zaključiti da MTS uslovno rečeno "garantuje" da će brzina prenosa na paketu 50/2 biti veća nego na paketu do 20/2 Mb/s, ali ne i da će maksimalna brzina paketa biti dostignuta.
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 7053
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija14.05.2017. u 13:15 - pre 6 meseci
Tako je. Kljucna rec u ponudi je DO. Time se ogradjuju. KAo sto rece covek iznad, sve zavisi od vise faktora koliko ces da izvuces.

Ono sto bi bilo ok sa njihove strane je to da pre potpisivanja ugovora/ paketa, istestiraju liniju i naznace koliki je MAX i prema tome skroje paket i toliko naplate. Jer preci sa 20mbps na 50 zbog par MB je neisplativo i samo je cimanje oko toga.
MAda, kada pogledas, cene paketa 20 vs 50 razlika je smesna.

Ja sam hteo 50 odmah, ali rekose mi da nema sanse i da mogu max 20. Ali ni tih 20 ne izvlacim sto je najcrnje, cakstovise, negde 10mbps svakodnevno, a desi se da povuce oko 13 max :)
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 3822



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija14.05.2017. u 13:32 - pre 6 meseci
@ digisat

Kod mene je ista situacija sa instalacijom ! Pre 10-tak godina su dovodili nove kablove kopali sve pored ulica kablovi su u nekoj crnoj debeloj zastiti , imaju sve zajedno 8-9 cm ! Posle kada je stigao ADSl2 , naprave na brdu iznad mene novu neku malu automatsku centralu , nema radnika , samo dolaze kada treba .

E tu je i problem dok je to bila dovoljna razdaljina za ADSL2 , za VDSL nije ! Vazdusnom linijom nema ni 100 metara od mini centrale , ali dok kablovi idu naokolo ulicama ima max 600 m . Meni nisu ni merili nego mi samo preko telefona za 30 sekundi rekli nema uslova , verovatno niko u okolini nema intalaciju za 50 pa racunaju nema ni ovde , pa nisu ni merili .

Saht za ptt kablove je cele godine pod vodom ! Pre par godina su ovi crnpurasti Beli medvedi ukrali kablove isekli iz zgrade , pa koliko su mogli da izvuku , 10 dana nije bilo ni fiksnog , pa ni Adsl-a ! Majstori nisu ni zurili , ali tada sam gledao , ceo saht stalno pod vodom , i kada nema kise danima !

 
Odgovor na temu

digisat
Petar Pan
Beograd

Član broj: 9759
Poruke: 353
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija14.05.2017. u 15:28 - pre 6 meseci
Za moj pojam kakvo je stanje infraksrukture od telefonskih centrala do korisnika cela firma Telekom Srbija ne vredi 10 dinara za moj pojam. Šta vredi u centrali stoji ne znam kakva oprema kad kablovi od centrale do korisnika su stalno u vodi.
 
Odgovor na temu

Miroslav Jeftić
Istraživanje ruda
[ES]

Član broj: 37513
Poruke: 6540

Sajt: about:blank


Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija15.05.2017. u 14:24 - pre 6 meseci
Citat:
digisat:
Kako misliš sa normalnog servera, pa kad se skida sa torenta to je više različitih izvora. Ako njih 100 ili 200 ima isti fajl kako ne može da se postigne maksimalna brzina. Možda Telekom Srbija ima više korisnika nego što je ukupna propusna moć telekomovig vodova ka inostranstvu i da je tu zagušenje.


Normalan server = uplodaded dot net i slično.
 
Odgovor na temu

Marki279
Marki279

Član broj: 142508
Poruke: 63
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija24.05.2017. u 16:57 - pre 5 meseci
Secam se kad sam skidao torrent na adsl da je download brzina zavisila i od upload brzine.

Ako se upload ostavi neogranicen download brzina naglo padne.

Ako se upload ogranici na 3KB/s download postize maksimum 87.5% adsl download brzine.

Ne znam zasto je to bilo tako kada su download i upload na odvojenim frekvencijama, ne mesaju im se opsezi.
Takodje ne znam da li to vazi za VDSL.

[Ovu poruku je menjao Marki279 dana 25.05.2017. u 01:37 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: VDSL2 50 mbps Telekom Srbija

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 4656 | Odgovora: 63 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.