Za sada jedini pravi clan CompTIA udruzenja u S&CG za koga znam je CET. Ni jedna druga skola nije autorizovana od strane CompTIA (ili bar ja za njih ne znam) kao A+ Certification Program Training Provider. A+ nije ni malo naivan kurs. Tezi je nego sto je to bio pre. Prolaznost u svetu je manja od 30% a kod nas je ispod 70% od kako je izasla nova sifra ispita 220-301 i 220-302. Kurs je veoma priznat u svetu (mnogo vise nego kod nas), ali je pozeljno da se uz njega ima bar jos jedan ili dva kursa. Neki optimum po mom misljenju je ili A+, Net+ i Server+ ili A+, Net+ i MCSA. Sa drugom kombinacijom dobijate cak 4 sertifikata MCP, MCSA, A+ Certified Technician i Net+ certified Technician. Takvi administratori su mnogo placeniji od onih sto su zavrsili samo MCSA (u svetu naravno). Ponavljam da A+ ispiti Core Hardware (220-301) i OS Technologies (220-302) nisu laki ispiti (nekad su bili laki). Za sad je cena kursa kod nas od 200-260 Eura (CET 260 Eura, Vinca 200 Eura...) a na ETF-u ce verovatno biti u tom opsegu, dok su ispiti 180 Eura bez popusta a 162 Eura sa popustom (CET). Ispiti koliko ja znam se mogu polagati kod clanova Prometric i VUE testing centara (CET, CPU, Vinca, Informatika i jos neki).
Open-mindedness is considered a virtue, and true open-mindedness is, but don’t be so open minded that your brains fall out...
...It's not enough to simply not be so open minded that your brains fall out. It is equally important to have adequate bullshit deflectors in place so that the unscrupulous don't just fill your wide open mind with lies and nonsense.