*Ti dovodis u *pitanje kvalitet ProA u vezi sa povrsima.
Bojim se da si totalno promasio smisao moje poruke. Ili ces ipak tvrditi da Pro/E moze modelirati povrsine klase A?
A ako ti je namera da iz slika koje si okacio "provalim" koliko si dobar, okaci nesto kompleksnije. UBR, model na drugoj slici ima nekoliko slabo resenih oblasti (triangularnost i valovitost). A nijedan od okacenih modela nema povrsi A klase. _Jer ih je i nemoguce u Pro/E modelirati, ponavljam jos jednom_
A sto se tice Rhina, licno ga smatram za "igracku dizajnera", ali ne moze se poreci kvalitet alatki za povrsine kojima raspolaze.
UBR, nasao si pogresnog coveka za raspravu oko "nemoci" Pro/E. On mi je bio i ostao omiljena alatka - ne samo zbog mogucnosti, vec i zbog odnosa cena/tehnicka podrska/kvalitet. A Stajl, kako ga nazivas se zove Interactive Surface Design Extension, ili ISDX. Sa ostalim se uglavnom slazem, da se i bez Style Managera mogu raditi slobodne povrsine (doduse sporije i sa vise featura), i da je modeliranje slobodnih povrsina velikim delom stvar iskustva.
Sve u svemu, bez potrebe si nafrljao gomilu drvlja&kamenja na mene, moja originalna poruka je bila presek upotrebe CAD programa u firmama u kojima rade moje kolege i prijatelji, ili sa kojima ja direktno saradjujem. Nesto kao info iz prve ruke, recimo :P
I da ne zaboravim, javio sam se ovde ne da bih se sa nekim "profijem" prepucavao ko je bolji, vec da razmenjujem iskustva. I na raspolaganju sam, za svaki konkretan problem ili pitanje. Voleo bih da budem zaobidjen od strane high level rasprava :)
-=Serbian Headhunters=-