Cao! I ja bih htela to isto (2 kompa da koriste kablovski modem), ali ne bih da uzimam ruter, a ni da mi jedan komp radi non stop.
U uputstvu sam procitala da je moguca ovakva varijanta , 1 komp se poveze preko USB kabla, a drugi (koji ima mreznu karticu) preko UTP kabla. E sad to je sve lepo izgledalo, medjutim ne radi. Konekcija jedan komp i USB veza sa cable modemom mi je OK, medjutim ovaj drugi ne uspevam da povezem nikako (a pravo da vam kazem nisam sigurna ni da mi je cable OK ,jer imam cross-over ( a nasla sam neki sajt http://homepage.ntlworld.com/r....h.walker/cmtips/ethernet.html gde kaze da vecina cable modem zahteva obican,a ne crossover), a ovaj modem -MOTOROLA 5100- nema na sebi lampicu,koja pokazuje da li je u mrezi ili ne).
Posto vec imam mrezu izmedju ova 2 racunara, probala sam da samo 1 kraj kabla ubacim na kablovski modem.ponovo upalim modem i u win2k uradim renew IP adrese, medjutim taj renew izbaci nesto da ima problem da konktaktira DHCP server (mogu da prepisem poruku ako treba).
Jel uspeo neko ovo da namesti i kako?

kablovski modem, veza sa 2 kompa
Re: kablovski modem, veza sa 2 kompa
Re: kablovski modem, veza sa 2 kompa