Teoretski, antenski kablovi bi trebali da idu istom putanjom kao i strujni. Barem kod malterisanih zidova. E sad, da li je to tu slučaj ili ne zna samo onaj ko je to radio. "Majstori" imaju običaj da u gipsanim zidovima provlače sve kablove kroz ona creva, a njih sasvim proizvoljno motaju kud god stignu bez ikakvog reda.
Bez da kačiš na te kablove neki specifični signal, teško će da se pronađu, jer ih bez specifičnog napona ne možeš razlikovati od strujnih kablova.
Kad bi mogao da ih kačiš na neki napon, onda ih zakačiš na neku AC frekvenciju različitu od mrežne, na ovaj non-contact detektor turiš band-pass filter za tu frekvenciju i onda bi trebalo tako da fercera. Tako radi većina tih detektora kada je potrebno izdvojiti neki kabal iz snopa kablova.
Međutim, mislim da se ne isplati s tim zamajavati kad već za 2-3 'iljade dinara imaš gotove uređaje sa 3-4 frekvencije.
Snaga predajnika je otprilike obično 20-30 mW, pa bi valjda trebalo da je bezbedno za televizore, jer valjda i antenski ulaz na tv-u ima neki filtar, pa neće da propusti ni to unutra...
Pogledaj npr. ovaj,
http://www.tagor-instrumenti.r...elekom_instrumenti/ke301-1.pdf
Ovo lupih samo onako bezveze, pogledaj i ostale, možda su bolji, jeftiniji,... nemam pojma, ovo je prvi na koji kliknuh...
Mislim da je sam tv-signal preslab za ovakvu vrstu detekcije, pri tome je kabal i oklopljen, pa bi stvarno trebalo neko čudo od detektora.