A sta ti stoji u php.ini? Koja verzija php-a je pre toga bila? Da li saljes iz forme neke na mail, s tim da, ukoliko je prethodna verzija php-a bila < 4.1 , nisi ranije koristio _POST i _GET varijable, vec si samo "obicno" uzimao $mail (ili neku slicnu) promenljivu?
Moja pretpostavka da ti je problem sa register globals u php.ini - posto se to izmenilo posle php 4.1. Probaj da promenis u php.ini sendmail_from = me@localhost.com (ili sta li ti vec stoji) u nesto drugo (i da otkomentarises), pa da vidis da li ti stize na yahoo sa te adrese koju si upisao. Ako je tako, garant je problem sa register globals i _POST i _GET metodama.
A meni smrdi na \r\n koje si stavio na kraj u prvom slucaju
(\r\n se koriste kao separator extra headera pa mozda tu
dolazi do problema jer si ih ti stavio na kraj).
Ovako... Nije ni \r ni \n, vec kada imam neki znak ili slovo mejl se posalje, i receipment je npr. bujika@sever.com_taj_znak. Znaci moze da bude najobicnije slovo. Ali onda se to slovo uvek dodaje u domen.
Ako umesto tog znaka stavim space, mejl je poslat sa localhost.localdomain.
Kako da se resim toga? Gde gresim? Evo koda koji koristim za definisanje headera:
Pomerio sam se sa mrtve tacke i skontao sam sta je problem, ali ne umem da ga resim.
Dakle, ako se mejl posalje sa adrese bujika@server.com (ime servera je naravno izmisljeno, ali taj server je zaista hosting za jedan domen), mejl se posalje sa adrese bujika@localhost.localdomain.
Ali ako bih poslao mejl, gde bi sender bio npr. bujika@serverr.com, sender bi bio bujika@serverr.com.
Znaci, ako posaljem mejl sa adrese sa domena koji se hostuje na serveru, adresa koju dobije primalac poruke je localhost.localdomain. Ako slazem adresu, mejl se posalje korektno (sa nepostojece adrese).
Gde je greska?
P. S. Oaj post saljem po drugi put. Ne znam zasto mi je moderator prethodni put obrisao poruku, kada je moj post samo nastavak onoga o cemu razgovaramo u proslih nedelju dana, i pogotovu sada kada smo stvarno blizu da resimo problem.
Uh, ne bih znao da ti kazhem u chemu je problem ali ja recimo veselo koristim HTML mime mail klasu Richarda Hayes-a sa PHPguru.org i works fine.. shalje mejlove ko zmaj...