Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Komentari text-a na web site-u

[es] :: PHP :: Komentari text-a na web site-u

Strane: 1 2

[ Pregleda: 2087 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Thugzsr
Milos Maric
student
Novi Sad

Član broj: 229631
Poruke: 102
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Komentari text-a na web site-u09.01.2012. u 13:34 - pre 1026 dana i 3h

da li bi neko mogao da mi objasni kako da napravim komentare na neki text na mom web site-u? znaci imam text i ispod njega da posetioci mogu da komentarisu? Tipa imam text area u kome bi stajao komentar i posetioc upise ime ili email u text box i kada se odradi komentar da se odmah pojavi na stranici ispod texta? slicno ima na novinskim site-ovima da ne nabrajam na kojima tj ne reklamiram nikog!
 
Odgovor na temu

roopix
Jasenko Rakovic
Doboj, BiH

Član broj: 22861
Poruke: 22
62.68.121.*

Sajt: www.DobojCaffe.com


Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u09.01.2012. u 17:53 - pre 1025 dana i 23h
Ako neces da pravis svoj sistem za komentarisanje, iskoristi vec gotovo a besplatno kao npr disqus.com koji omogucava kako anonimno komentarisanje sadrzaja na sajtu tako i registrovanim korisnicima sa raznih dustvenih mreza. Takodje mozes uzeti Facebook Comments.

To je sto je relativno popularno kao gotova rjesenja za komentarisanja sadrzaja na sajtu :).
 
Odgovor na temu

Thugzsr
Milos Maric
student
Novi Sad

Član broj: 229631
Poruke: 102
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u09.01.2012. u 20:15 - pre 1025 dana i 20h
Laptopovi

pa hocu da pravim svoju, samo ne znam kako da realizujem! imam napravljenu bazu, otprilike kako bi izgledalo, samo ne znam kako da realizujem prikaz svih poruka, tj komentara, kao i kada se upise novi komentar kako se prikaze isti?
 
Odgovor na temu

roopix
Jasenko Rakovic
Doboj, BiH

Član broj: 22861
Poruke: 22
62.68.121.*

Sajt: www.DobojCaffe.com


Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u09.01.2012. u 20:53 - pre 1025 dana i 20h
Sad ne znam kako da ti najlakse odgovorim :). Ako hoces svoj sistem, pocni sa ucenjem npr. PHP-a jer mi se cini da ga ne znas, izvini ako grijesim ;). E sad, kada pocnes sa piskaranjem koda, gdje zapnes rado cemo ti pomoci ako negdje zapnes :).

Isto ako vec hoces da to sve fino izgleda, mozes kasnije malo AJAX-a koristiti da to bude "moderno" :D.


Ali u svakom slucaju, preporucio bih ti Disqus, jer ne moras da se mucis ni oko cega, samo da implementiras i malo pratis ako ima kakvih komentara koji ti se ne svidjaju preko panela njihovog. Vec je sve gotovo, imas i zastitu od spamovanja, sto sigurno ne zelis u svojim komentarima :).


Ehet :)

P.S.
Ako slucajno koristis neki CMS kao sto su Joomla ili Wordpress, tu se vec situacija prelama :D. Preuzmi neki od plugin-a za komentarisanje i miran si :)
 
Odgovor na temu

Thugzsr
Milos Maric
student
Novi Sad

Član broj: 229631
Poruke: 102
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u10.01.2012. u 09:58 - pre 1025 dana i 7h
ne koristim nista ot toga, vise volim da piskaram sam. znam php, ne kao neki profi, ali dovoljno da ne moram da ucim...samo mi treba princip kako to radi...da mi neko objasni kako se realizuje ta automatizacija...ne trazim da mi se da ceo kod, hocu da kuckam svoje, ne volim da uzimam nesto pa posle da prepravljam ili da ne znam da objasnim, ili da ne razumem kako radi, vise volim da znam sta sam radio, ako me razumete?
 
Odgovor na temu

sttevann
Izgubljen u prostoru
Beograd

Član broj: 95177
Poruke: 61
*.kbcbanka.rs.



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u10.01.2012. u 10:17 - pre 1025 dana i 6h
Možeš (tako sam ja radio) da napraviš dve tabele sa istom strukturom.
U jednu se upisuju svi ti komentari, ali se nigde ne prikazuju, sem na nekom tvom sakrivenom linku.
Onda, postavis pored svakog od tih komentara(kada se prikažu na toj tvojoj sakrivenoj stranici), link na koji kada kliknes, komentar se automatski upisuje u tu drugu tabelu.
Iz te druge tabele ih prikazuješ ispod teksta.
Ovo sam uradio da bih mogao da verifikujem komentare, da ne bi bilo psovki.
Bitno je da lepo organizuješ tabele, da imas id, zatim id_comment npr, pa id_text, pa date_added, itd...

Kada ih prikazujes, izvlačiš ih po datumu, i po id_text, i tako ti se prikazuju na stranici.

;)


When i get sad, i just stop being sad, and be awesome instead. True story.
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 399
109.93.0.*



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u10.01.2012. u 10:59 - pre 1025 dana i 6h
Citat:
Onda, postavis pored svakog od tih komentara(kada se prikažu na toj tvojoj sakrivenoj stranici), link na koji kada kliknes, komentar se automatski upisuje u tu drugu tabelu.
Iz te druge tabele ih prikazuješ ispod teksta...
Ne radi se to tako. :)
Nepotrebne su 2 tabele. Dovoljna je jedna tabela koja sadrži polje "odobren". Iz administracije kada klikneš na link (definisan za odobrenje komentara), samo ažuriraš polje "odobren" na 1.
Na stranici sa komentarima se prikazuju samo komentari koje imaju vrednost 1 kod polja "odobren".

Citat:
Thugzsr: ne koristim nista ot toga, vise volim da piskaram sam. znam php, ne kao neki profi, ali dovoljno da ne moram da ucim...samo mi treba princip kako to radi...da mi neko objasni kako se realizuje ta automatizacija...ne trazim da mi se da ceo kod, hocu da kuckam svoje, ne volim da uzimam nesto pa posle da prepravljam ili da ne znam da objasnim, ili da ne razumem kako radi, vise volim
da znam sta sam radio, ako me razumete?
Mislim da bi ipak trebalo da naučiš (bez ljutnje), da nije tako ne bi postavio ovo pitanje, jer su ovo manje-više osnove php-a.
U principu potrebno je da napraviš formu za ime i prezime, email i tekst. Prilikom slanja forme te podatke smeštaš u bazu koja sadrži sva potrebna polja (ime, email, tekst i ako želiš da prvo odobriš komentar pre prikazivanja - polje "odobreno").
Ako imaš nekih nedoumica, slobodno napiši...
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

sttevann
Izgubljen u prostoru
Beograd

Član broj: 95177
Poruke: 61
*.kbcbanka.rs.



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u10.01.2012. u 11:17 - pre 1025 dana i 5h
Citat:
Ne radi se to tako.
Nepotrebne su 2 tabele. Dovoljna je jedna tabela koja sadrži polje "odobren". Iz administracije kada klikneš na link (definisan za odobrenje komentara), samo ažuriraš polje "odobren" na 1.
Na stranici sa komentarima se prikazuju samo komentari koje imaju vrednost 1 kod polja "odobren".


Znam da može i tako, i da je "čistije", ali sam ja baš hteo da imam dve tabele.
U svakom slučaju, ne dolazi mi do gomilanja podataka, pošto mi se automatski prilikom prebacivanja u novu tabelu, taj komentar brise iz prve, tako da nigde nema duplih podataka.


When i get sad, i just stop being sad, and be awesome instead. True story.
 
Odgovor na temu

doktor83
Subotica

Član broj: 293583
Poruke: 46

Sajt: www.oxo.rs


Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u10.01.2012. u 12:33 - pre 1025 dana i 4h
Da,ali je opet glupo imati 2 tabele zbog toga.. :)
----------------------------------------------------------
www.oxo.rs - www.cestapitanja.com
 
Odgovor na temu

sttevann
Izgubljen u prostoru
Beograd

Član broj: 95177
Poruke: 61
*.kbcbanka.rs.



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u10.01.2012. u 13:04 - pre 1025 dana i 4h
Jeste glupo, ali radi.

U svakom slučaju, eto čovek ima dve mogućnosti, pa ako se zbuni i ne može da napravi kroz jednu tabelu, može da pokuša ovako.
When i get sad, i just stop being sad, and be awesome instead. True story.
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 399
109.93.0.*



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u10.01.2012. u 17:08 - pre 1024 dana i 23h
Definitivno ne treba da pokuša sa dve tabele. :) Nema niti logike ni smisla (no offence).
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 1418



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u10.01.2012. u 17:44 - pre 1024 dana i 23h
@Thugzsr

Ako te interesuje sistem za komentarisanje koji se ne oslanja ni na kakvu sql bazu, već koristi - čist php, napravio sam tako nešto. :)
Ostalo mi je još da dodam smajliće, da sredim email notification na admin email, kada neko doda komentar i da dopišem još par redova što se tiče uputstva za korišćenje ... inače, sami sistem - 99.99% gotov....

Sve u svemu, otvoriću novu temu i okačiću ceo sistem.
Varijanta koja nema cms i koja po default-u jeste free for everyone (za razliku od paketa koji će imati i click to manage everything, koji neće biti free, već će imati neku simboličunu cenu).

Bez obzira na to, izuzetno lagano se kontroliše - sve i bez admin panela. :)
A da su mi mooda otekla, dok nisam dobio ono što sam hteo - jesu. :D
 
Odgovor na temu

Thugzsr
Milos Maric
student
Novi Sad

Član broj: 229631
Poruke: 102
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u18.01.2012. u 10:19 - pre 1017 dana i 6h
hteo bih sa mysql bazom! Mada bi me zanimalo kako izgleda i to sa cistim php-om sto je plus_minus uradio! hvala svima na odgovorima, dobio sam otprilike sliku u glavi kako to treba da izgleda, pa cu uraditi, ako negde zapne pitacu vas! :)
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 1418



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u21.01.2012. u 21:32 - pre 1013 dana i 19h
Sistem je za sad kao što napisah u beta test fazi. Treba još par sitničica da se pridoda i da još jednom, dobro, temeljno proverim svaki delić, e tek onda će moći da se koristi uveliko.

No, ako te interesuje kako izgleda, izvolite: X_adb demo

Podešeno je trenutno da se prikazuju 5 od ukupnog broja komentara na stranici gde se nalazi artikl, članak, šta već.
Gornji link, nema ništa već samo sistem za komentarisanje.

A evo i kako se implementira:

Code (php):


<?php require $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'x_adb/x_core.php'; ?>
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Index</title>
<?php echo $page_comment_style; ?>
</head>
<body>
<?php include $rootChop.'x_posts.php';?>
</body>
</html>
 


Dakle, 3 linije koda za svaku stranicu gde komentari treba da se pojave i to je to.

Kada broj komentara prevagne peticu, onda se pojavljuje nova opcija za pregled svih komentara u novoj stranici,
kao i opcija da se prikažu ne prvih pet (ili koliko je već određeno iz glavnog user config fajla) već zadnjih 5,
a to se za razliku od opcije "show all", odigrava na polaznoj stranici.

Sve će to biti do detalja objašnjeno u instructions fajlu, samo da završim sa jednim prečim, tuđim projektom.

Pozz.
 
Odgovor na temu

Thugzsr
Milos Maric
student
Novi Sad

Član broj: 229631
Poruke: 102
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u24.01.2012. u 13:52 - pre 1011 dana i 3h
ne volim da uzimam tudje kodove niti da ih koristim, ali bih zeleo da vidim neke delove kako si uradio, tj delove kod kojih sam ja zapeo!
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 1418



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u24.01.2012. u 17:13 - pre 1010 dana i 23h
A gde si tačno zapeo?

Evo ti jedan deo koda koji je kod mene u delu za prezentaciju, tačnije ono glavno što vadi komentare i lepi ih tamo gde treba da se prikažu.

Code:


$__fileFormat = file_get_contents($fileLocation);
if(substr($__fileFormat, 0, 30)!=="<?php defined('X_adb_content')") {
unlink($fileLocation);file_put_contents($fileLocation, 
'<?php '.$_define_.'$'.$x_page.'[] = \'<div class="usermssg Empty"><b>There are no comments yet!</b></div>\'; ?>', 
FILE_APPEND | LOCK_EX); usleep(300000);}

if(!empty($__fileFormat)){
require $fileLocation; $t_page = $$x_page;
if($_05[2]===1){$_00x='';}else{$_00x=$_05[2].' ';}}
    
if(!isset($t_page[1])){echo $t_page[0];}

for($xx=1; $xx<count($t_page); $xx++) {
$cnv_ = unserialize($t_page[$xx]);}



Ovo je dakle kod koji kreće da izbacuje postove na ekran.

Posle toga ide echo $this.$that. etc.

Pre toga, ide serijalizacija i file_put_contents($file, $content, FILE_APPEND | LOCK_EX);

Obrati pažnju da sam na nekim mestima koristio "promenljivu promenljivu" (variable variable)

Code (php):


$t_page = $$x_page;

 


Vrlo brzo je gotovo sve.

Tako da ćeš slobodno moći ( kao i svi ostali koje ovo interesuje) da preuzmeš kompletni kod.

TO što ne voliš da uzimaš tuđe kodove, jako, jako.. loše, ako već učiš.

To baš treba da se radi.

Nađeš tuđi kod koji ti odgovara, ( kako inače radiš sa sql-om? ) implementiraš, dakle probaš ga.

Radi? Sviđa ti se? Onda uzmeš i odgonetneš pristup koji je autor napravio, kako to radi.. ako se ispostavi da je pisani kod ok.

Kada to završiš, automatski ti je "apgrejdovan" skill.

I možeš lakše da kreneš da radiš na svom projektu.



Bez obzira na to, kompletna pomoć koja je meni trebala da ispišem i definišem sve povodom X_adb, nalazi se i dalje ovde → http://php.net/manual/en/index.php
Inače, sistem je takav da od javaskripte koristi samo back button history.go(-1); i brojač za maksimalnu "dozu" unetih karaktera za poruku, koji nema veze sa maksimalnim dozvoljenim brojem karaktera ( if(trim(strlen($qMssg))>=1501) ), već je tu da slikovito dočara.

[Ovu poruku je menjao plus_minus dana 24.01.2012. u 18:28 GMT+1]
 
Odgovor na temu

japan

Član broj: 34328
Poruke: 480
*.kbcnet.rs.



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u24.01.2012. u 18:16 - pre 1010 dana i 22h
^ Moram da priznam da imaš izuzetno zanimljiv stil...
 
Odgovor na temu

Thugzsr
Milos Maric
student
Novi Sad

Član broj: 229631
Poruke: 102
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u24.01.2012. u 19:30 - pre 1010 dana i 21h
e ovako, ne volim da uzimam tudje kodove zbog snalazenja u njima! svako ima drugaciji stil..(pa dok se pokonta sta je pisac time 'teo da kaze izgubi se dosta vremena). npr ti si radio komentare u cistom php, kako si rekao, a ja bih tj ga radim sa mysql-om...zapeo sam sa sledecim: Stranica mi je ogranicena, oko 900px mi je visina prostora u kome radim, dizajn sam radio u photoshopu, css i zbog slike pozadine sam ga ogranicio, to mi nije problem vec kako da prikazem npr imam 9 komentara u tabeli za odredjeni clanak e sad zbog te ogranicene visine prostora ja bih prikazao npr 3 poslednja komentara a sledeca tri bih na dnu stranice stavio redne brojeve pa listao 3 po 3 komentara dok ih ima, problem mi je kako da tih narednih tri koji bi bili na linku 2 stavim tamo i tako dok ima komentara? isto me interesuje kako se radi ono sa action? npr da index strana sadrzi nekoliko case-ova koji ce sadrzati vrednosti neke $action promenljive a da se one salju npr da kada se upise u bazu nesto da se redirectuje na index i da se ispise nesto tipa uspesno ste uradili to i to! :D ako razumes sta me muci? :D eto to je ono sto me buni! :D e da, jos ti komentari bi trebali da budu ispod tog clanka. da on ostaje, a da se menjaju samo komentari! :D eto to je to! :P
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 1418



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u24.01.2012. u 20:17 - pre 1010 dana i 20h
Slažem se da nije lako pokontati šta je pisac hteo da kaže ponekad, naročito ako kod radi a komentara nigde. To niko nije lud (osim ako ne mora) da studira.

Međutim, najveći problem je sada, znaš šta? Što mi, ne znamo kako izgleda tvoj kod.

Šta si ti to radio?

Opisuješ do sutra, a svako ima svoj način izražavanja i onda.. ajde da nagađamo.

Bez obzira, razumeo sam te šta te muči.

Da bi napravio to što treba, sa ili bez sql-a, treba više vremena od pravljenja samo sajta koji ima i jednu stranicu gde se poziva i mail();.

To ti je već jasno.

Dakle, projekat (kompletan) tog tipa, (komentarisanje, provere, security check, floodcheck.. bla, bla)
neće tek tako preko foruma "pitanje - kako ovo? odg: - evo ovako probaj! D:" ..
i onda ti uzmeš 3 ili 4 custom funkcije, napišeš, ono radi, dodaš još par predefinisanih funkcija iz arsenala i voilla! D:

Jok.

Ovo što pravim ima otpr. nekih 25 fajlova. "Hardkodiranih".
I biće ih još desetak.

A ugledao sam se na Talkback (Old Guy), proguglaj. To mi je zapravo bio i podstrek.
Da napravim još bolji sistem (a talkback je fenomenalan) koji će moći da radi i sa dinamički generisanim stranicama,
za razliku od TalkBacka, gde komentari na takvim stranicama, uvek bivaju završeni pod jednom te istom.

A to ti je recimo kada sa index.php pozivaš druge "deliće" kroz url, npr: a href="show.php?show=article1",
a na show.php : $show=filter_input(INPUT_GET, 'show', FILTER_SANITIZE_STRING);

Osim toga, (dakle, taj nedostatak je prevaziđen) samim tim što sistem ne fircla sql ni pet para,
automatski je i zaštićeniji. Sve komplet unutar sistema.

Ako su svi php fajlovi definisani (zavisni od polazne tačke) a u ovom slučaju jesu i "umiru" ako nema polazne tačke,
i ako ne postoji ni jedan nedefinisani "index" unutar fajlova, znači, e-notice i e-warning - prazno, non - stop,
onda neko ko hoće da te hakuje... jedino da ti provali ftp password..
U protivnom će moći da vidi beeelo ( eventualno die(sadržinu) ) u pretraživaču.
Kao i svaki php fajl bez echo ili print.

Drugi način jeste da 'aker ukenya komplet ISP ako hostuješ na lošem setup-u.
Treći je da ti sam hakuješ ili pokarabasiš svoj sistem..
Verovatno ima i četvrti....

Poenta celog ovog izlaganja je onda da ti ovde dobijaš u najbolju ruku samo Hint!
Ako ne doprineseš malo source koda.

A evo i hinta ↓

Ne koristi slike za layout to jest za comment box, container.
Svugde gde može samo css - farbaj i šminkaj samo css-om.
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 1418



Profil

icon Re: Komentari text-a na web site-u25.01.2012. u 16:42 - pre 1010 dana
Sad videh, talkback site je ugašen.. nema ga više Old Guy.. a čikica je razbijao svoj posao.. Penzionisani IBM inž. rešio da počasti raju i sklepao utlra dobar sistemčić .. iz razonode..
bez obzira..

@Thugzsr

Evo ti u prilogu zipovana TalkBack verzija 2.3.16

Probaj je kod sebe u lokalu, podesi, vidi kako šljaka i ako ti se sviđa, šibni je kod sebe na site, nećeš pogrešiti..
Sistem koristi i captchu i aksimet.. subscription i šta sve ne.. komplet free.

Jedino što ćeš najverovatnije morati da uradiš sa skriptom jeste da na par mesta prepraviš eregi_replace u preg_replace jer je eregi_ - depreceated.

Sve ostalo je na mestu.

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Komentari text-a na web site-u

Strane: 1 2

[ Pregleda: 2087 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.