Pozdrav ljudi,
imam Suse 8.2 Pro, na kojem sam kompajlirao kernel 2.6.1 (a posle toga 2.6.2 , a evo sada i 2.6.3 isti je problem).Ne mogu nikako da postignem da mi proradi zvucna.Upgrejdovao sam module-utils na 0.9.14, sve po PS.Pratio sam uputstva sa alsa sajta i to kod mene ne radi (./configure --with-cards=via82xx --with-sequencer=yes --with-isapnp=no) i ako u kernelu ostavim kao modul samo soundcore (pise na alsa sajtu) onda posle instaliranja alsa 1.0.2.c drajvera i liba i utilsa (koji prodju uspesno) ja na komandu "#modprobe snd-via82xx"
dobijem ovaj output :
WARNING: Error inserting snd (/lib/modules/2.6.3/extra/snd.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_seq_device (/lib/modules/2.6.3/extra/snd-seq-device.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_rawmidi (/lib/modules/2.6.3/extra/snd-rawmidi.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_mpu401_uart (/lib/modules/2.6.3/extra/snd-mpu401-uart.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_ac97_codec (/lib/modules/2.6.3/extra/snd-ac97-codec.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_timer (/lib/modules/2.6.3/extra/snd-timer.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_pcm (/lib/modules/2.6.3/extra/snd-pcm.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
FATAL: Error inserting snd_via82xx (/lib/modules/2.6.3/extra/snd-via82xx.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
------------------------------------------------------------------
A ako ubacim jos neke module za zvuk u kernel (recimo za moju karticu, MPU-401 i jos neke dzidze) onda modprobe prodje, odmutujem alsamixer, poteram alsaconf on mi pokazuje da pusta neki test.wav file uspesno a od zvuka ni abera.Nista se ne desava.
Sredio sam /etcf/modules.conf onako kako pise na alsa sajtu, a isto to sam video na jednoj od slicnih tema od pre dve nedelje. Ako alsa drajveri ne rade za moju karticu (ploca je Soltek 75-drv-c) onda bih hteo da vas pitam koja je alternativa i kako se recimo instaliraju drajveri za oss ili znate neku drugu varijantu.Unapred hvala!

Ne radi via8233 na kernelu 2.6.x